Loading...
Nylig fylt

Ukentlig påfyll – Uke 7

Jeg hadde en innpåsliten bihulebetennelse gjennom store deler av forrige uke, og hadde ikke så mye energi til å holde på med fyllepenner. Dermed ble det bare én nyfylt penn, i tillegg til at jeg vasket en del penner på søndag.

Nylig fylt

14. februar: Conklin All American Old Glory – Diamine Brilliant Red

Dette blekket fløt ikke spesielt godt i denne pennen. Jeg synes også at tittelen “Brilliant Red” er litt misvisende. Det er jo rødt, selvfølgelig, men ikke spesielt brilliant, i mine øyne. Jeg opplevde at noen streker ble veldig lyse, mens andre ble veldig mørke, og så var det ikke så mange graderinger mellom. Jeg vet ikke om dette skyldtes at blekkflyten var så som så i denne pennen, eller om det er blekket som har en veldig merkelig egenskap. Uansett: det ligger ikke noen spesielle tanker bak denne tegningen. Bare masse krusseduller, eller evt. et slags fantasi-alien-skriftspråk, om man legger godviljen til.

Ting jeg fant på internett den forrige uka

Mnmlscholar har noen fine tanker om fyllepennsamling, akkumulering og kuratering i dette blogginnlegget.

Så kom jeg over denne videoen om å skrive fort på tastatur. Den ga meg lyst til å jobbe litt med min egen skrivehastighet. Jeg skriver forholdsvis raskt som det er, og ligger ofte på rundt 70 ord i minuttet, men det hadde vært gøy å komme over 100.

The History Guy er en av de mest interessante Youtube-kanalene der ute, i mine øyne. Han lager korte videoer som tar for seg små utsnitt av historien, og ofte temaer som ikke får så mye oppmerksomhet fra andre. Denne videoen handler om papirets historie:

Denne videoen om Art Nouveau-kunstneren Alphonse Mucha, som laget noen utrolig vakre malerier og illustrasjoner:

Og til slutt: jeg så Disney-filmen Encanto forrige helg, og ble så hekta at jeg endte opp med å se den tre ganger til den påfølgende uka. Filmen har alt: humor, interessante karakterer, magi, FANTASTISKE animasjoner, NYDELIG musikk, en fin historie med mye dybde som kan tolkes i alle mulige retninger, og lett overføres til seernes egne liv. Og ikke minst er designene på karakterer og omgivelser utrolig vakre. Jeg skulle likt å se skissebøkene til animatørene som jobbet på denne filmen. Encanto trekker deg inn; du klarer ikke å flytte blikket bort fra skjermen et sekund mens filmen står på, og den er så proppfull av små detaljer og nyanser at man lett kan se den mange ganger og fortsatt oppdage nye ting hver gang. Her er den første sangen, hvor man får presentert hele familien filmen handler om:

Print Friendly, PDF & Email
2 comments
  1. JP

    I very much enjoyed your post! Fair evaluation of “Brilliant Red.” A quick note to share I’m definitely adding you to my RSS feed. All best, — JP

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.