Loading...
Ukas penn

Ukas penn – TWSBI Diamond 580 Smoke RoseGold II

TWSBI lager gode penner, men personlig må jeg innrømme at jeg aldri har vært noen stor fan. Med unntak av Micarta- og Auroramodellene deres synes jeg pennene bærer preg av å være masseproduserte, og fremstår som sterile og uten personlighet. Jeg synes også at splittene deres bare er sånn midt på treet. Ikke dårlige, på noen som helst måte, men heller ikke så veldig gode. TWSBI Diamond 580 Smoke RoseGold II har snudd opp ned på dette inntrykket.

Jeg var lenge usikker på om jeg skulle kjøpe denne pennen. Jeg så en del bilder av den da den ble lansert, og syntes det var en fin penn, men samtidig var jeg usikker på hvor mye jeg ville komme til å bruke den hvis jeg kjøpte den. Jeg har prøvd ganske mange TWSBI-penner de siste årene, og selv om de objektivt sett er gode penner av høy kvalitet, har ingen av dem, bortsett fra tidligere nevnte Micarta og Aurora, direkte imponert meg. Jeg var svært usikker på om denne pennen ville være god nok til at jeg kom til å bruke den, når jeg har så mange andre gode penner i samlinga mi. Det er etter hvert en ganske hard konkurranse om min oppmerksomhet blant pennene i samlinga.

Likevel, jeg syntes kombinasjonen av sotrøyk og rosegull på denne modellen var såpass stilig at jeg var villig til å gi den en sjanse, så jeg endte til slutt opp med å legge inn en bestilling hos Tudos, og jeg må bare si at pennen har overrasket meg svært positivt.

Mens mange andre TWSBI-modeller har et ungdommelig og sporty design, synes jeg denne er mer moden. Det er en vakker penn, både i fasong og fargekombinasjon, og det er ikke noe jeg personlig ville sagt om så veldig mange andre penner av dette merket. Det er en penn som fungerer til alt, enten du er student som skal gjøre notater under en forelesning, eller du er en toppdirektør på vei til et viktig styremøte.

De andre pennene i Diamond 580-serien har klar hette og endeskrue, og klips i krom, mens fargene på grepseksjonen og fyllemekanismen varierer. De samme fargene gjenspeiles også vanligvis i metallringene på pennen. Denne modellen bryter derimot litt med dette. Her er både grepseksjonen, hetta og endeskruen sotrøyket, og fyllemekanismen pluss absolutt alt av metall er i rosegull. Dette inkluderer også splitten. Dette gir pennen et helhetlig design som virker mye mer harmonisk enn jeg opplever de andre pennene i samme serie.

Pennen har helt riktig størrelse, utforming og balanse, i hvert fall til min hånd. Den ligger svært komfortabelt i hånda, og er lett å skrive med. Hetta kan posteres om man vil, men den blir stående veldig langt oppe (den dekker ikke en gang hele endeskruen), og det gjør pennen ganske baktung. Den blir heller ikke særlig pen i denne konstellasjonen, så selv foretrekker jeg i hvert fall å ikke sette hetta bakpå.

Hetta kan settes bakpå, men det setter hele pennen i ubalanse, og ser heller ikke spesielt bra ut.

Også var det splitten da. Som jeg skrev innledningsvis har jeg aldri vært direkte imponert av TWSBIs splitter. Jeg synes ofte de blir litt kjedelige. Det er mulig jeg var heldig med akkurat denne, men den er uten tvil den beste TWSBI-splitten jeg noen gang har prøvd. Den føles glattere og mer lettskrevet enn andre TWSBI-splitter jeg har prøvd, og selv om den ikke har noen form for fleksibilitet, blir det liv og personlighet i streken når man skriver med den. Den framstår som en levende splitt, og ikke bare en metalldel det kommer blekk ut av. Man kan skrive med et veldig lett trykk, og likevel få en god strek, og den oppleves som svært pålitelig. Jeg har enda ikke opplevd at den har glippet en eneste gang. Det er ikke så veldig vanlig at splitter kommer så godt justert rett ut av pakken.

Jeg har hatt denne pennen i litt over en måned nå, og det er en av pennene jeg har brukt mest i denne perioden. Den har overgått alle mine forventninger, og jeg tror den kommer til å være en av arbeidshestene i samlingen min i lang tid framover. Jeg finner faktisk ikke noe negativt å si om den.

TWSBI Diamond 580 Smoke RoseGold II kan kjøpes hos Tudos, hvor den koster kr. 1 199,-. Det er 400 kroner dyrere enn de andre utgavene av Diamond 580, men vel verdt pengene for en penn av dette kaliberet.

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.