Loading...
Ukas penn

Ukas penn – Lamy Studio

Hvis man liker et stilrent og minimalistisk design, har Lamy flere modeller å velge mellom, og Lamy Studio er kanskje en av de pennene som best lever opp til dette designidealet. Jeg har lånt en Lamy Studio fra Tudos for å se nærmere på den.

Lamy Studio er unektelig en stilig penn som ikke sløser bort oppmerksomhet på unødvendige designelementer. Den har en strømlinjeformet fasong, hvor hetta går helt i flukt med pennekroppen. Pennen jeg har prøvd er av metall lakkert i matt svart, men den finnes også i noen andre farger. Pennen blir litt tynnere mot endene, og hver ende er aksentuert med flate mynter i blankt metall. Det mest påfallende med denne pennen rent utseendemessig er nok klipsen, som gradvis blir smalere, men også stikker mer og mer ut fra hetta. Det er veldig enkelt, men også utrolig effektivt fra et designperspektiv.

Hetta dras rett av, og avslører en grepseksjon i glatt metall. Ikke nok med det, men den blir også tynnere ned mot splitten. Hvis man svetter litt på hendene vil man nok oppleve at grepet blir glatt, og ikke særlig behagelig hvis man skal skrive lenge. Hvis man har en avslappet skrivestil burde det likevel ikke være noe stort problem.

Det er nesten ikke noen kant fra grepet og opp til pennekroppen, og pennen bevarer de vakre linjene også med hetta av. Hetta kan forøvrig posteres bakpå pennen. Endeskruen har en liten kant helt ytterst som hetta hektes innpå slik at den sitter godt. Rent utseendemessig synes jeg nesten pennen ser best ut med hetta postert.

Det fulgte ikke med verken patroner eller omformer i pakken til denne pennen. Jeg vet ikke om det alltid er slik, eller om noen har tatt ut patronen før den ble sendt til meg, men ettersom Lamy har proprietære patroner, var det bare flaks at jeg tilfeldigvis hadde en Lamy Safari fra før med en omformer jeg kunne flytte over for å teste denne pennen. Jeg regner med at omformeren uansett må kjøpes ved siden av, men det burde vært med en patron eller to.

Splitten er en standard Lamy stålsplitt, av samme typen man finner på Safari-, AL-Star- og LX-modellene, for å nevne noen. Den kjentes fin ut til å begynne med, men etter hvert som jeg skrev litt med den oppdaget jeg at den skraper en del når man drar den sidelengs mot høyre. Det gjør at motstanden er noe større når man skriver i den retningen, hvilket setter selve skrivingen litt i ubalanse. Den skraper dessuten såpass mye at den tar med seg papirfiber, som til slutt blir liggende i splitten, og tette den, eller gjør at streken ikke blir fin.

Her ser vi at det har samlet seg en del papirfiber i splitten, som et resultat av at den skraper i papiret.

Dette gjelder selvfølgelig kun denne pennen, og man må vel gå ut fra at de fleste splittene er godt justert, men ettersom det er denne pennen jeg har å vise fram, må jeg nesten nevne det. Jeg skrev også en omtale av Lamy Safari før sommeren, og ettersom den har den samme splitten kan det kanskje være verdt å lese den også for de som er interessert i denne pennen. Splitten på Safarien har ikke de samme problemene som denne Studioen.

Hvis vi ser bort fra en splitt som kanskje kunne trengt en liten justering, er Lamy Studio en veldig fin og solid penn. Til kr. 795,- på Tudos er den ikke noen billigpenn, men jeg vil absolutt si at den er verdt pengene. Ja, splitten er den samme som på billigere Lamy-modeller, men i mine øyne er designet, materialene og byggekaliteten på Studio av et helt annet kaliber. Mens Lamy Safari fremstår primært som en hverdagspenn, kan man fint bruke Lamy Studio både til hverdags og i finere anledninger. Man kan gjøre forelesningsnotater på universitetet, eller ha den på innerlomma i dressjakka i et bryllup. Den passer inn uansett anledning. I så måte kan den faktisk fint konkurrere med Lamy 2000, og jeg mistenker at det først og fremst er materialet i splitten som gjør at det er noen særlig prisforskjell på de to.

Det er også verdt å nevne at Tudos har den samme modellen i andre farger til litt snillere 699 kroner. Eller man kan kjøpe den dyrere palladium-versjonen med gullsplitt for kr. 1525,-.

Pennen i denne omtalen er lånt av Tudos, men de har ikke lagt noen føringer for hva jeg skal skrive, og omtalen er min ærlige mening.

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.