Loading...
Omtaler

Ukas omtale – Lamy Safari

Lamy Safari har lenge vært en av de aller mest populære fyllepennene på markedet. Det er det mange gode grunner til: den er billig, skriver godt, og det er sjelden problemer med den. Den kommer i drøssevis av forskjellige farger slik at man alltid kan finne en som passer seg, eller eventuelt prøve å samle flere forskjellige farger.

Dette er først og fremst ei brukspenn. Den er laget for å være så praktisk som mulig. Den har en stor og fast klips som er lett å bruke, og den har et lite vindu på siden som viser deg hvor mye blekk du har igjen. Hetta dras rett av slik at man kan begynne å skrive med en gang.

Grepet har to spor, hvor det er naturlig at pekefingeren og tommelen ligger, forutsatt at du bruker et såkalt dynamisk tripod-grep. Selv har jeg et lateralt tripod grep, som fører til at pekefingeren og tommelen heller blir liggende på kantene av disse sporene. Jeg skal ikke si at dette gjør penna ukomfortabel å skrive med for meg, men jeg får ikke akkurat følelsen av at den passer meg så godt. Jeg skulle ønske det gikk an å vri litt på splitten og lederen slik at jeg fikk en vinkel mot grepet som passet meg bedre. Uansett: dette er jo ikke noe problem dersom man bruker et dynamisk tripod-grep, men vær litt oppmerksom på det hvis du holder penna annerledes.

Til venstre: dynamisk tripod-grep, hvor pekefingeren og tommelen legger seg i de utskjærte sporene i penna. Til høyre: mitt laterale tripod-grep, hvor pekefingeren blir liggende midt oppå penna, og de to sporene blir mer til bry.

Materialet penna er laget av er lett plast. Alt tyder på at det er et solid materiale som tåler en støyt, men det gir meg på ingen måte den luksusfølelsen jeg ofte er litt på utkikk etter i fyllepenner. Og jeg tror kanskje dette er hovedårsaken til at jeg ikke er noen stor fan av Lamy Safari. Det er ikke en luksuspenn, og designet fremstår heller ikke som spesielt elegant, i mine øyne. Jeg ville egentlig ikke ha sortert den under “fine writing”-paraplyen i det hele tatt. Det er en brukspenn. Og det er nok også mye av grunnen til at jeg ofte ser folk bruke Lamy Safarier både på jobb og skole. Den er superpraktisk. Og det er kjempebra at ikke alle fyllepenner på markedet blir snobbe-artikler. Vi som holder på med fyllepenner vet jo at de er overlegne skriveredskaper sammenlignet med andre typer penner, og Lamy Safari er nettopp det: et godt skriveredskap, verken mer eller mindre, og uten alt jåleriet som av og til kommer med dyrere fyllepenner (og som jeg selv har en tendens til å like, fyllepennsnobb som jeg er).

Lamy Safari har en forholdsvis enkelt og beskjeden splitt.

Den skriver nemlig helt upåklagelig. Splitten er ganske stiv, men glir samtidig mykt og glatt over papiret. Jeg opplever den ikke som en splitt med veldig mye karakter, men det er heller ikke nødvendig i en penn som dette. Det som derimot er helt nødvendig for at konseptet med Lamy Safari skal fungere, er at man kan stole på at den alltid vil skrive. Og det kan man med denne. Lamy har generelt et veldig godt rykte på seg, og det er veldig sjelden problemer med splittene deres. Selv har jeg hatt tre Lamy Safarier, og alle tre har skrevet helt perfekt. Jeg har aldri opplevd at det har vært vanskelig å få en Lamy Safari til å skrive, og man merker det så fort man setter splitten mot papiret. Det er en trygghet der, som mange langt dyrere fyllepenner mangler. Dette er en penn du kan stole på; en trofast følgespenn som du kan ha med deg over alt, og bruke til det aller meste.

Lamy Safari koster 259 kroner på Tudos. Hvis du vil ha med en omformer, slik at du kan fylle blekk fra flaske, må denne kjøpes separat, og koster 59 kroner.

Print Friendly, PDF & Email
One comment
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.