Loading...
Omtaler

Ukas omtale – Kaweco Perkeo

Kaweco Perkeo har vist seg å være en svært positiv overraskelse. Den har en tendens til å komme i skyggen av mer kjente penner i samme prisklasse, men burde kanskje fått litt mer oppmerksomhet enn den gjør. Dette er nemlig ei knallgod starter-penn.

Med en pris på 169 kroner er den faktisk ei av de billigste fyllepennene på det norske markedet, og utkonkurrerer både Pilot Metropolitan, Lamy Safari, og sin egen storebror Kaweco Sport på pris.

Den holder heller ikke tilbake på skriveegenskapene, og personlig synes jeg splitten på min Kaweco Perkeo er glattere og bedre justert enn på både Lamy Safari og TWSBI Eco.

La oss se litt nærmere på hvordan den er bygd. Perkeo er laget i et lett plastmateriale, og kommer i fire forskjellige fargekombinasjoner (skjønt jeg har sett enda flere farger i enkelte nettbutikker). Den har ei hette som bare dras rett av, så penna er klar til å skrive med en gang. Hetta har ingen klips, men er åttekantet, og dette er nok til å hindre den i å rulle. Hetta veier nesten ingen ting, og hvis man posterer den bakerst på penna får man den også ganske langt ned, hvilket gjør at man nesten ikke merker noen forskjell i balansen om man posterer eller ikke.

Grepet har spor til tommel/pekefinger, men disse er ikke så veldig dype, og kantene er avrundet, så dersom man har et grep som ikke passer inn i sporene har det ikke så mye å si. Penna er komfortabel å holde uansett.

Penna tar standard internasjonale patroner og omformere, så her har man alle muligheter åpne rent blekk-messig, men vær oppmerksom på at omformer ikke er inkludert. Den må i så fall kjøpes ved siden av.

Tudos var tomme for Kaweco-omformere da jeg kjøpte denne penna, så jeg satte inn en Jinhao-omformer i stedet.

Skriveegenskapene er, som nevnt tidligere, overraskende gode til ei penn som ikke koster mer enn den gjør. Den skriver glatt og uanstrengt, og på tross av at penna veier veldig lite, har den ingen problemer med å produsere en strek kun under sin egen vekt. Det er imponerende, og ikke noe man ser alt for ofte hos de billigere pennemodellene.

Splitten er ganske stiv, og har ikke noe fleks. Det hadde jeg heller ikke forventet at den skulle ha. Jeg vil likevel si at med mindre jeg har vært ekstremt heldig med splitten på akkurat denne penna, er nok dette en av de bedre splittene man kan få på ei penn til under 500 kroner.

Jeg tar meg selv i å lure på hvorfor i all verden Kaweco Perkeo ikke får mer oppmerksomhet enn den gjør. Hvis man er helt ny til fyllepenner, og skal ha ei penn som vil gi en god første opplevelse av å skrive med splitt, vil denne være et kjempebra alternativ.

Print Friendly, PDF & Email
One comment
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.