Loading...
Omtaler

Ukas omtale – Girologio pennefuteral

Girologio er et amerikansk firma som spesialiserer seg på pennefuteraler av lær, til en overkommelig pris. De har futeraler for alt fra én enkelt penn, hele veien opp til en 96-penners-mappe på størrelse med en stresskoffert. I dette innlegget ser vi litt nærmere på et futerale med plass til tre penner, og en mappe som rommer tolv.

La oss begynne med det minste. Futeralet jeg har kommer i fargen “oxblood”, en varm og mørk rød-brun. Den lukkes ved hjelp av en magnet, og har en klaff som kan brettes ned slik at man lettere kommer til pennene. Pennene er separert med vegger av lær som går nedover hele futeralet. Sidene på futeralet er avstivet slik at innholdet ligger godt beskyttet.

Futeralet har ingen problemer med å romme selv de aller største pennene mine. Demonstratoren fra Opus 88 er den lengste og en av de tykkeste pennene jeg har, og den passer akkurat inn (toppen på hetta går i flukt med toppen på futeralet). Korte og tynne penner kan skli fram og tilbake inni futeralet og slå mot endene. Hvis man har korte og tykke penner vil jeg kanskje anbefale å gå for et annet futerale, ettersom de kan være vanskelig å få ut av dette (de kiler seg lett fast). Det samme gjelder også hvis man har penner med store klips. Da kan det være vanskelig å få lukket futeralet ordentlig. Når det er sagt: Visconti sine klips stikker ganske langt ut, men jeg har ikke noen problemer med å bruke dette futeralet til Homo Sapiensene mine. Crescent fillerne mine fra Conklin går også fint nedi, selv om de har den karakteristiske (og romstore) fyllemekanismen midt på pennekroppen.

Alt i alt er dette et solid futeral som tåler en støyt, og som du fint kan ha i veska eller sekken klemt mellom bøker og andre ting. Pennene vil ligge trygt.

La oss gå over til tolv-penners-mappa. Min mappe er i fargen “saddle”, som er en forholdsvis lys brun med en del sjatteringer i. Denne kommer til å bare bli finere og finere med årene etter hvert som skinnet opparbeider seg en patina. Jeg synes allerede jeg ser en del tegn til det, selv om jeg bare har hatt den i tre måneder enda. Mappa lukkes med en glidelås.

Den er dekt med mørk brun fløyel på innsiden, og har plass til seks penner på hver side. Den har også en klaff av fløyel som legger seg mellom pennene når man lukker den slik at de ikke er i kontakt med hverandre. Strikkene som holder pennene er brede og solide, og det er to strikk til hver penn slik at de ligger stødig. Til å begynne med var strikkene veldig trange til de tykkeste pennene mine, men etter hvert som jeg har brukt den har de utvidet seg litt. Hvis jeg har flere tykke penner liggende ved siden av hverandre oppleves det som litt trangt mellom strikkene, og jeg kunne kanskje ha ønsket meg at det var en millimeter eller så mer mellom hver penn for å legge litt til rette for oss som liker store penner. Med heftig insistering klarer man også å klemme inn en Pineider Pen Filler i strikken. Det er ikke lett å få den inn, men det går til slutt, og den sitter ganske stramt.

I likhet med det lille futeralet kan det være en utfordring med romstore klips i denne mappa, spesielt hvis man har litt store penner liggende på begge sidene, men de aller fleste penner går inn uten problem. Mappa er også lang nok til å romme selv de lengste pennene. Med mindre du har noen abnormalt tykke eller lange penner kommer du ikke til å ha problemer med å bruke den.

Girologio-produktene fremstår som solide og av god kvalitet. I tillegg er de en god del billigere enn de fleste andre tilsvarende skinnprodukter. Det faktum at de produseres i India hjelper dem nok å holde prisen nede, og det gjør at penneentusiaster kan bruke pengene sine på penner, i stedet for å måtte investere store summer i oppbevaringsløsninger. Så vidt jeg har klart å finne ut er de kun tilgjengelige i amerikanske butikker foreløpig, men forhåpentligvis vil de etter hvert også bli mulige å finne på denne siden av Atlanteren. Oxblood-futeralet koster $45 og 12-penners-mappa $38 på Goulet Pens. Jeg er ikke sikker på hvorfor det lille futeralet koster mer enn det store, men uavhengig av det er begge vel verdt prisen.


Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.