Loading...
Ukas drømmepenn

Ukas drømmepenn – TWSBI Aurora

TWSBI skapte bølger blant verdens penneentusiaster denne uka, da de lanserte sin TWSBI Aurora på mandag. Den var kun tilgjengelig gjennom TWSBIs egen nettbutikk, og i et begrenset antall. Hvor mange som ble produsert vites ikke, men nå, tre dager senere, er de utsolgt. Jeg vet ikke om det kommer et nytt opplag etter hvert, men hele penneverden har siklet etter denne penna de siste dagene, og den er derfor en selvsagt kandidat som ukas drømmepenn.

Så vidt jeg vet er dette den dyreste TWSBI-modellen som har kommet så langt, til $100. Men så er det heller ikke noen typisk TWSBI-penn. TWSBI har for det meste laget demonstratorpenner, og noen få modeller i ensfargede akrylmaterialer eller metaller. Dette er første gang de prøver seg med en akrylresin som har mer fargespill. Så har de da også gitt penna navn etter nord- og sørlyset (Aurora Borealis/Australis) – et passende navn når man ser hvilke farger som utspiller seg i penna; klipsen og splitten er svart som en vinternatt, og pennekroppen og hetta flommer over av forskjellige grønn-sjatteringer.

Det har vært høylydte diskusjoner på nett om hvorvidt den er inspirert av (eller til og med en kopi av) Aurora Optima eller ikke. Mange mener at den må være det, ettersom den til og med heter Aurora, og påpeker også at den ligner litt i fasongen, spesielt med blekkvinduet ovenfor grepseksjonen. Selv synes jeg fasongen minner mer om en tidligere modell fra TWSBI, nemlig 803 Micarta. Men mens Micarta var en omformer/patron-penn, er Aurora en stempelfyller.

Det gjenstår å se om det vil komme flere muligheter til å skaffe seg denne for oss som var litt for trege i avtrekkeren i første omgang. Hvis den virkelig er helt utsolgt etter bare tre dager tror jeg vi kan forvente et voldsomt prishopp på eBay etter hvert, men selv krysser jeg fingrene for at TWSBI legger ut flere. Om ikke annet er det utrolig gøy å se at TWSBI utfordrer sin egen komfortsone og begynner å lage litt andre penner enn vi er vant til å se fra dem. En ting er i hvert fall sikkert: hvis de legger ut flere for salg bør man ikke nøle hvis man vil sikre seg en av dem.

Alle bilder i denne artikkelen er hentet fra twsbi.com.

Print Friendly, PDF & Email
3 comments
    1. Anders Kristiansen

      Hei Torgrim,
      Jeg fikk mulighet til å prøve en av disse noen uker etter at den kom på markedet, og det ligger en omtale her på bloggen et sted også. Jeg er helt enig med deg: det er en fantastisk penn på alle måter!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.