Loading...
Ukas drømmepenn

Ukas drømmepenn – Pelikan Herzstück 1929

I år er det 90 år siden Pelikan kom med den første penna med såkalt differensialstempelfylling. Gjengene på stempelskaftet var konstruert slik at stempelet beveget seg raskere enn endeskruen på penna. Dermed var det lettere og raskere å fylle den, og den fikk bedre blekkapasitet. Denne fyllemekanismen dannet grunnlaget for alle stempelfyllepennene til Pelikan de neste tiårene, og en variant av den er fortsatt i bruk i de nye pennene deres.

Det er derfor naturlig at Pelikan markerer 90-årsjubileet for denne banebrytende fyllepenna med en limited edition-penn, nemlig Pelikan Herzstück 1929.

Og det er ikke småtterier de disker opp med når de først skal markere jubileumet, selv om penna i seg selv ikke er så innmari stor. Den er på samme størrelse som Pelikan M101N eller M400. Men den er proppfull av detaljer som kan knyttes til Pelikans historie og tradisjon. Logoen som pryder toppen på hetta og splitten er for eksempel ikke den moderne Pelikan-logoen, men den de brukte fra 1929 til 1937. På dagens logo er det avbildet en pelikan med én unge, mens i den gamle logoen er det fire unger.

Fasongen og inngraveringene på klipsen ligner mye på den originale 111T Toledo, som Pelikan produserte fra 1931 til 1937.

Penna er laget i svart resin, med endeskrue og hettekuppel i gull. Den har et stort blekkvindu som går nedover hele pennekroppen, slik at man også kan se fyllemekanismen som er det som først og fremst hedres med denne modellen. På stempelskaftet står patentnummeret (Pat. DE457462), som også har inspirert antallet som produseres av denne penna (462). Hver penn er individuelt nummerert på endeskruen.

Penna kommer i en fin boks, og med en flaske 4001 Royal Blue-blekk med en spesiallaget etikett kun for denne utgivelsen.

Pelikan Herzstück 1929 kommer ut i mars, men man kan forhåndsbestille den nå på en rekke nettbutikker (Nibs.com, Fontoplumo, Couronne de Compte, Appelboom, Goulet Pens, for å nevne noen). Det ser ut til at man må ut med omkring €2000 eller $2400 uansett hvor man handler. Dette er med andre ord ikke noen billig penn, men vil man ha den bør man likevel være rask. Med et såpass begrenset antall vil den nok forsvinne fort fra hyllene.


Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.