Loading...
Ukas drømmepenn

Ukas drømmepenn – Montegrappa Winter is Here

Montegrappa er kanskje den pennefabrikken der ute som lager de mest overdrevne og voldsomme pennene (sjekk ut Chaos- eller Pirates-pennene deres, for eksempel), og av og til får man inntrykk av at det nesten går sport i å se hvor langt de kan tøye strikken. Den siste modellen i Game of Thrones-serien deres er en slik penn.

Tidligere Game of Thrones-penner av Montegrappa. Bilder: Goulet Pens/Montegrappa.

Montegrappa kom først ut med fire penner inspirert av den populære TV-serien for to-tre år siden (jeg har ikke klart å finne ut akkurat når de kom). Disse pennene hadde farger og motiver fra de forskjellige familiene i Game of Thrones, med klips som representerte våpenskjoldene, men jevnt over var de forholdsvis nedtonet. De hadde også en overkommelig pris, og ble raskt veldig populære. Men Montegrappa er jo Montegrappa, og det tok ikke lang tid før de kom med “The Iron Throne”. Denne var mer “over-the-top”, som vi etter hvert er vant til fra den italienske pennefabrikken. Man skulle tro Montegrappa med den satte et punktum for Game of Thrones-pennene. Dit men ikke lenger, liksom. Så feil kan man ta.

De har nemlig nettopp lansert en ny penn inspirert av Game of Thrones: Winter is Here.

Bilde: Montegrappa

Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne… Ved første øyekast ser den ut som en Extra 1930 Shiny Lines oppslukt av en aggressiv svulst. Montegrappa beskriver den selv som “an orgy of precious metals and sapphires”. Ordet “orgie” er kanskje passende her. Den er ikke bare harry, den er norske-rånere-til-Svinesund-på-skjærtorsdag-harry.

Bilde: Montegrappa

Men ok, la oss se litt nærmere på hvilke elementer som er i sving her. Det første man legger merke til er The Night King og en annen white walker i sølv på siden av penna. Mellom dem finner vi også Game of Thrones-logoen. Hetta er prydet av dragen Viserion, som spruter blå is. Isen utgjør også klipsen på penna. Alle motivene er gjort i sølv, og man kan se den underliggende shiny lines-celluloiden gjennom sølvmotivene. De blå øynene til de to karakterene er av safirer.

Hvis man ikke synes at sølv-versjonen er drøy nok, kan man også få den i gull. Sånn bare for å virkelig dytte den over kanten. Jeg må si at jeg synes motivene passer ekstremt dårlig med gull. Penna representerer en dyp, iskald og mørk vinter, og sølvet bidrar til å forsterke dette. Gull har derimot en ganske varm farge, og når du kler nesten hele penna i gull mister du følelsen av kulde, som du på en måte trenger for å få et konsept som dette til å funke.

Bilde: Montegrappa

Denne penna er kanskje ikke noen drømmepenn for meg, men jeg synes det er veldig artig at Montegrappa tør å lage slike penner. Og det er jo morsomme penner! Det skal også sies at jeg liker fargekombinasjonen med grå celluloid, gull og den blå emaljeringen som er brukt som is. Det er bare at det blir for mye av det gode her. Med dragen som tar såpass mye plass på hetta virker også penna ubalansert på et vis. Hetta blir for stor, og resultatet er at penna framstår som klossete. Det er vel strengt tatt det siste man ønsker av en penn i denne prisklassen.

Bilde: Montegrappa

Man kan jo mene hva man vil om penna, men det er ikke tvil om at det ligger mye arbeid bak å lage den. Montegrappa har noen fantastiske håndtverkere (som kanskje eller kanskje ikke tar seg selv så veldig høytidelig), og det gjenspeiles i prisene. Versjonen i sølv koster €4.500. Gull er en god del dyrere, og vil du ha gullversjonen av denne penna må du ut med hele €48.000.

Hva synes dere om penner som dette?

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.