Loading...
Ukas drømmepenn

Ukas drømmepenn – Montegrappa Samurai

Montegrappa har lenge vært kjent som et av merkene som virkelig tar den helt ut i sine limited edition-penner, og befinner seg ofte på grensa til det absurde i både design og detaljerikdom. Nå har de kommet med en ny penn som tar det hele til nye høyder.

Vi snakker nemlig om Montegrappa Warriors – Samurai.

Da jeg først så et bilde av den skjønte jeg ikke at det faktisk var en penn. Den ser mer ut som en statue, eller en veldig eksklusiv actionfigur, av en samurai i full mundur. Penna er laget i sølv, med ansiktsmasken og en del andre detaljer forgylt i rosegull. Skjørtet er laget i brodert tøy.

Hele torsoen, med hjelm, kyrass og skjørt fungerer som hette, og når man tar den av er det bare føttene til samuraien som utgjør selve penna. Grepet er laget av damaskus-stål.. Splitten er i 18K gull, og har inngravert det kinesiske skrifttegnet for “samurai”.

Penna er laget ved hjelp av formstøping i voks, og sølvet er deretter behandlet for å få et eldet utseende. Dette gjør også at detaljene kommer ekstra godt fram.

Hva er vel en samurai uten et sverd? Det medfølger selvfølgelig en brevåpner formet som en japansk katana, med slire og alt, og man kan bøye armene på samuraien slik at han kan holde sverdet på forskjellige måter.

Montegrappa har laget en promovideo for denne penna. De har vært kritisert for de tackye promovideoene sine tidligere, og det ser ikke ut til at de har tatt til seg kritikken, men hvis man prøver å se litt forbi produksjonskvaliteten er det noen fine detaljer av penna her:

Dette er en penn for spesielt interesserte, og med en prislapp på €12.000 er det ikke en penn som hvem som helst har mulighet til å kjøpe. Men de som velger å kjøpe den vil få en penn som også fungerer som skrivebordspynt og “statement piece”, og med nok detaljer til at man vil fortsette å finne nye aspekter med modellen i lang tid. Hvordan den er å skrive med vites ikke, men det er kanskje ikke det viktigste heller i akkurat dette tilfellet. Er den verdt pengene? Vel, her ligger det mye håndtverk på særdeles høyt nivå bak, og materialene er i ypperste klasse. Jeg vil si at ja, hvis man har pengene, og kan bruke dem på noe slikt, er den absolutt verdt det. Jeg synes også det er utrolig gøy at Montegrappa tør å lage penner som dette, hvor alle hemninger er kastet fullstendig til side og de blåser en lang marsj i alle regler og normer for hva en fyllepenn skal være. Bravo!

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.