Loading...
Ukas drømmepenn

Ukas drømmepenn – Montblanc Patron of the Arts Hadrian

Montblanc har flere serier med årlige limited editions, og en av dem er Patron of the Arts, som hedrer historiske skikkelser som har gjort mye for kunsten i sin samtid. Tidligere modeller har vært blant annet Luciano Pavarotti, J. P. Morgan og Henry E. Steinway. De har nettopp lansert årets Patron of the Arts-penn, og den er inspirert av den romerske keiseren Hadrian.

Hadrian er kanskje mest kjent i dag for å ha bygget en 117 kilometer lang mur som skulle hindre skotske barbarer i å invadere Britannia, men han fikk også reist flere templer, pantheoner, akvedukter og statuer i både Roma og Athen, samt et stort bibliotek i Athen, og satte dermed sitt preg på arkitekturen i de to byene. Villaen hans var også viden kjent for sitt vakre hageanlegg. Han er i ettertid regnet som en av de fem gode keiserne, selv om han ikke var spesielt populær i sin samtid.

Som vanlig fra Montblanc er penna proppfull av detaljer. Formen på hettetoppen og dekoren på hele penna er inspirert av typiske romerske bygninger, blant annet med en referanse til den romerske guden for tid: Janus. Klipsen har form som et hveteaks, og hettebåndet har en buegang, samt to portretter: av den greske helten Antinous og Medusa.

Splitten er gravert med en føniks, og ringene ved topp- og endeskruen har et sitat fra Historia Augusta, hvor det blir slått fast at Hadrian er en stor keiser. Pennekroppen og hetta er laget av vulkansk basalt, som gjør dette til en forholdsvis tung penn på 77,6 gram.

Patron of the Arts-pennene er gjerne hakket mer overdådige enn Writer’s Edition-pennene fra samme produsent, og det merkes også på prisen. La Corounne du Compte har denne penna ute til €2750,-, og den er laget i 4810 eksemplarer.

Begge bildene i denne saken er hentet fra La Couronne du Compte.

I tillegg har Montblanc tradisjonen tro laget en ekstra eksklusiv versjon i 888 eksemplarer. Denne versjonen har ei enda mer utsmykket hette, samt kropp i rød marmor, og for å sikre seg den må man ut med €8100,-.

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.