Loading...
Ukas blekk

Ukas blekk – Leonardo Sepia

Da jeg kjøpte min Leonardo Momento Zero Grande, fulgte det med en flaske med Leonardo Sepia-blekk. Jeg vet i grunnen ikke så mye om Leonardo sine blekk, og det er ikke lett å finne utfyllende informasjon om dem. Jeg antar at Leonardo ikke lager disse blekkene selv, men at det er andre som gjør det for dem. Flaskene er veldig like Montegrappa-blekkene, så vi skal ikke se helt bort fra at det kan være samme produsent.

Det vi vet sikkert er at blekkene er laget i Italia, og at de kommer i seks forskjellige farger: svart, rød, blå, grønn, turkis og sepia. De kommer i en fin åttekantet glassflaske.

Blekket virker å flyte godt i pennen, og har en fin lysebrun farge som er akkurat mørk nok til at den fungerer godt som fyllepennblekk. Jeg synes ofte at lyse blekk gjør lesbarheten dårlig, men det går bra i dette tilfellet. Til å begynne med syntes jeg dette blekket framsto som flatt og kjedelig, men når jeg har prøvd det på litt bedre papir (Tomoe River) ser jeg at det tvert i mot er masse liv i det, og det har en gylden farge som svært få andre blekk har.

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.