Loading...
Søndagssplitten

Søndagssplitten – Mine topp 9 fyllepenner

Jeg hadde egentlig tenkt at dette skulle være et topp 10-innlegg, men jeg har ni penner som virkelig utmerker seg, og så er det et lite steg ned til de neste på lista, så da blir dette et topp 9-innlegg i stedet. Jeg har forsøkt å sortere dem i rekkefølge, selv om jeg synes dette er fryktelig vanskelig. Jeg begynner med den jeg liker minst, og jobber meg opp til pennen jeg liker best akkurat nå. Merk at rekkefølgen på lista vil kunne variere etter hvilken dag du spør meg.

9. Pelikan M800 Stone Garden

Det er helt utrolig at en så god penn som Pelikan M800 Stone Garden faktisk kommer sist på denne lista, men det sier nok mer om de andre pennene på lista enn denne. Den er veldig god, og i mine øyne en av de vakreste pennene Pelikan har kommet med på lenge. Det eneste ankepunktet er egentlig at splitten, så god som den er, rett og slett er litt kjedelig. Det er litt lite liv i den for min smak.

8. Leonardo Momento Zero Rosewood Ebonite

Fantastisk vakker penn laget av ebonitt. Det gir den et vintage-preg. Splitten har vært litt problematisk, og har skrapet en del, men etter et par runder med justering og polering har jeg etter hvert fått den til å bli ganske bra.

7. Conklin Mark Twain Blue/Rose Gold

Definitivt ikke en kjedelig splitt. Dette er kanskje den beste moderne flekssplitten jeg har, men den skriver veldig vått, hvilket gjør det vanskelig å bruke den som en hverdagspenn. Det er også umulig å få klipsen og fyllemekanismen til å stå på linje, som irriterer meg litt.

6. Montblanc Writer’s Edition Dumas

Veldig vakker penn med en juicy splitt. I likhet med Pelikanen er det ikke så mye liv i splitten, men den er likevel utrolig morsom å skrive med. Pennen i seg selv er jo også utrolig vakker.

5. Visconti Homo Sapiens Bronze Age

Kanskje den beste pennen jeg har til daglig bruk. Hetta er kjapp å ta av og på, splitten er perfekt til mengdeskriving, pennen i seg selv er solid. Samtidig synes jeg svart er litt kjedelig, selv om detaljene i bronse spriter den opp litt.

4. Onoto Magna

Splitten er ganske stiv, men den er så glatt og behagelig å skrive med at man nesten blir litt satt ut av det. Onotoen har også et veldig vakkert design, som skiller seg litt ut fra de andre pennene i samlingen min. Det kan kanskje ha noe med å gjøre at det er den eneste britiske pennen jeg har?

Topp tre på denne lista er utrolig vanskelig å rangere, men per i dag tror jeg det må bli slik:

3. ASC Gladiatore Medio Arco Bronze

Hva kan jeg si? Arco Bronze! Men ja, hele designet på denne pennen er utrolig fint, og i tillegg skriver den så godt som helt perfekt. Det er den dyreste pennen i samlingen min, men også kanskje den fineste. Den har likevel et par småting ved seg som gjør at den ikke når helt til topps.

2. Montegrappa Extra 1930 Shiny Lines/Dove

Shiny Lines-celluloiden til Montegrappa er virkelig noe for seg selv. I tillegg er denne pennen utstyrt med en #8-splitt som er omtrent så perfekt som den bare kan bli, både i fleksibilitet, blekkflyt og glatthet. Men vektbalansen er ikke fullt så god som den neste pennen.

1. Visconti Homo Sapiens London Fog

Dette er en penn som har fulgt meg i tre år nå, og som jeg har et helt spesielt forhold til, både fordi det var min første opplevelse med å handle i en fysisk fyllepennbutikk, men også fordi det har tatt mye tid og flere runder med justeringer å få den til å skrive slik den gjør i dag. Det er en penn som etter hvert er helt tilpasset min skrivestil, hvilket gjør at jeg vanskelig kan se for meg en bedre splitt akkurat nå. Derfor troner denne pennen øverst på lista.

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.