Loading...
Penner ute i verden

Penner ute i verden – Space Force

I en av de aller første scenene i episode 1 av den nye Netflix-serien Space Force, kan vi se karakteren John Blandsmith (spilt av Dan Bakkedahl) holde en burgunder penn. Vi får bare se den i noen få korte øyeblikk, men det er akkurat nok til at det bør la seg gjøre å identifisere den.

Vi ser på den generelle fasongen, og ikke minst den hvite stjerna øverst på hetta, at dette må være en Montblanc Meisterstück. Vi kan også se at den ikke er blant de største av Meisterstück-pennene. I tillegg er den burgunder. Montblanc har ikke laget standard Meisterstück-penner i denne fargen siden rundt 2007. Det ser også ut som at toppskruen er svart, men jeg har ikke klart å finne noen Montblanc-penner med burgunder kropp og svart toppskrue, så antakelig er det lyset som spiller meg et puss der. Alt dette tatt i betraktning, gjetter jeg at dette er en Montblanc Meisterstück Bordeaux 163R. Altså rullepenn-utgaven av denne pennen.

Montblanc Meisterstück Bordeaux 163R. Bilde: Truphaeinc.com.

Selv om disse pennene har vært ute av produksjon i noen år nå, er det faktisk ikke så veldig vanskelig å finne dem på markedet. De var ganske vanlige i en lang periode, så det finnes mye både av brukte penner og såkalt new-old-stock. Truphae har blant annet en del av dem i sin nettbutikk.

Jeg tar alltid meg selv i å lure på hvorfor de som har ansvaret for rekvisitter til filmer og TV-serier ender opp med å velge akkurat de pennene de gjør. Her skulle man tro det ville vært lettere å skaffe en vanlig svart Meisterstück. Er det et bevisst valg at man har gått for en Bordeaux i stedet, eller en rekke tilfeldigheter som førte til at det var en slik penn de hadde for hånden?

Ellers har Montblanc nylig lansert den nyeste Le Petit Prince-pennen sin, som er en Meisterstück LeGrande i Bordeaux-fargen, men med sølvtrim i stedet for gull. Den fås kjøpt på Tudos, blant annet.

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.