Loading...
Nylig fylt

Nylig fylt – Oktober 2021

Jeg har vel ikke lagt ut et innlegg i Nylig fylt-serien siden Private Reserve-bonanzaen i sommer, så da er det på høy tid med en ny oppdatering nå. Her kommer mine oktoberpenner.

En av grunnene til at det ble en pause i disse innleggene er at jeg har ønsket å gjøre om litt på formatet, men samtidig vært usikker på hvordan jeg ville ha det. Tidligere har jeg pleid å plukke ut noen relevante sitater til å prøveskrive pennene med når jeg har fylt dem. Men det å finne fram disse sitatene har vært ganske mye jobb (først og fremst fordi jeg alltid overtenker det), og samtidig blir det ofte veldig korte skriveprøver som ikke får vist frem pennene og blekkene så veldig mye. Jeg begynte derfor å tenke på om jeg heller skulle benytte disse innleggene til å transkribere en lengre tekst.

Deretter tok det meg ganske lang tid å finne ut hvilken tekst jeg skulle begi meg ut på. Jeg har tenkt på flere romaner, men valget har til slutt falt på Snorre Sturlasons kongesagaer. Ettersom dette er en norsk blogg, ville jeg ha noe typisk norsk, og da er det vanskelig å komme på et norskere litteraturverk enn Snorre. Selv har jeg aldri lest Snorre, men har alltid hatt en viss fascinasjon for vikinger og denne delen av norgeshistoria, så jeg ser på dette som en fin mulighet til å bli bedre kjent med dette verket. Boken er delt inn i flere sagaer, som hver for seg også er delt inn i nummererte småkapitler eller avsnitt. Planen er derfor at jeg fra nå av kommer til å skrive et slikt kapittel med hver penn jeg fyller. Så får vi se hvor lenge jeg holder det gående. Min utgave av Snorre er på over 600 sider, så dette er temmelig ambisiøst.

Jeg hadde ikke noen spesiell plan for valget av penner og blekk denne gangen, annet enn at jeg ville ha et godt utvalg av farger. Det synes jeg at jeg har klart fint med disse blekkene. Pennen ble rett og slett valgt fordi det var disse pennene jeg hadde mest lyst til å bruke akkurat nå.

Oversikten over penner og blekk over her er skrevet i en Rhodia DotPad. Starten på Ynglinge Saga, som er den første sagaen i Snorre, er skrevet i en A5 Galen Leather Everyday Book, som er lærinnbundet, og med 400 sider Tomoe River-papir i 52 gsm. Her kommer den:

Print Friendly, PDF & Email
2 comments
  1. Kjartan Skogly Kversøy

    Nydelig håndskrift Anders! Det er så godt å se personlig håndskrift at jeg kjenner jeg blir i godt humør av det. Nydelige penner også. Kanskje vi skulle invitere leserne til å dele sin håndskrift, sånn som du gjør nå, med små utdrag av egne favorittekster?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.