Loading...
BlekkomtaleGjesteinnlegg

Blekkfang – Pilot Iroshizuku Murasaki-shikibu

Fra en japansk dille til en annen!

Sommeren har for min del vært preget mer av Pokémon GO enn av penner og blekk, men nå begynner det å bli på tide å komme i vanlig gjenge igjen. Da er det sannelig bra å kunne ty til noen gamle favoritter!

Jeg har tidligere innrømmet min forkjærlighet for Sailor, men når jeg teller over hva jeg har mest av i samlinga av både blekk og penner, er det Pilot som seiler opp som vinner. Det er ikke uten grunn! Og Pilots Iroshizuku-serie har rykte på seg for å være både vakre og lettstelte blekk.

Jeg kjøpte et fullt prøvesett fra Tudos mens de fortsatt hadde det, med alle 24 standardfargene. I tillegg har jeg en del hele flasker, men dagens blekk – Pilot Iroshizuku Murasaki-shikibu – har jeg bare som prøveglass.

Murasaki-shikibu er det eneste lilla blekket i Pilots Iroshizuku-serie, hvis vi ikke regner med juro-jin fra jubileumsserien.

Blekket er oppkalt etter forfatteren kjent under samme navn, som var hoffdame ved det keiserlige palass i Kyoto rundt år 1000. Hun skrev blant annet det som regnes som verdens første roman – Genji monogatari (Fortellingen om Genji). Murasaki betyr visstnok også lilla på japansk, noe som jo passer bra.

Som den utilsiktede kromatografien viser, har blekket en del rød/rosa undertoner.
Pilot Iroshizuku Murasaki-shikibu på Rhodia- og Midori-papir.

Alt i alt et vakkert, elegant blekk som jeg synes passer like godt til brede som til tynne splitter.

Liv Mogstad Strickert er fast gjesteskribent på Fyllepenna.no, og skriver blekkomtaler annenhver mandag (oddetallsuker).

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.