Loading...
BlekkomtaleGjesteinnlegg

Blekkfang – Diamine Blue Edition Polar Glow

Det har vært en kald start på året i Trøndelag. Årets første Blekkfang er inspirert av dette.

Diamine Polar Glow kom først bak luke nr. 4 i Diamine Inkvent Advent Calendar 2019. Jeg kjøpte ikke adventskalenderen, men i fjor kom alle blekkene ut som individuelle flasker på 50 ml. Da var jeg ikke sein om å smette noen av dem ned i handlekurva!

Av de 25 blekkene i serien er det flere som har enten skinn eller skimmer – og tre av dem har faktisk begge deler. Diamine Polar Glow er et mellomblått blekk med masse rosa-rød-lilla skinn.

I tjukke lag og våte splitter er blekket ganske mørkeblått, men det har også noe blå-grønt i seg. De blå-grønne fargetonene var vanskelig å få fram på bilder, men vises litt i “vanntesten” nederst på arket. (Selv om blekket absolutt ikke er vannfast, vil teksten fortsatt være lesbar om man skulle være uheldig i søle litt vann.)

Det er virkelig flott skinn i dette blekket, og selv om det kommer best til sin rett på papir som Midori eller Tomoe River, vises det også på noe av det andre papiret jeg prøvde.

Diamine Polar Glow på Midori og Rhodia.

På Rhodia-papiret er det en del skinn, men litt mindre enn på de andre to. De blå-grønne fargetonene kom derimot tydeligere fram.

Jeg testet også noen andre typer papir i farta: To A4 notatbøker fra bokhandelen, pluss et vanlig ark fra printeren. Den ene skriveboka fra Ark overrasket meg svært positivt – masse skinn og ikke noe gjennomslag (bleed though) eller fjæring. På de to andre var det noe fjæring og en del gjennomslag når jeg brukte en ganske våt medium-splitt.

Dessuten har jeg med hell brukt blekket i Leuchtturm-boka mi – her var det også fint skinn og ikke noe fjæring e.l..

Flaskenes form må også nevnes. Jeg synes ikke de er direkte vakre – og hvor lett er det å være uheldig og slå av en bit av beina, tro? – men de er iøyenfallende og litt morsomme.

Alt i alt så liker jeg blekket ganske godt, særlig siden skinnet kommer så tydelig fram i både brede og tynne splitter og på mange typer papir. Jeg håper Diamine lager en ny adventkalender i år!

Liv Mogstad Strickert er fast skribent på Fyllepenna.no, og skriver blekkomtaler annenhver torsdag.

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.