Loading...
Nylig fylt

Blekkede penner, pr. 7. april 2020

Det er lenge siden sist jeg skrev et innlegg om hvilke penner og blekk jeg bruker nå, og i mangel av noe bedre å skrive om akkurat i dag, velger jeg å vise dere hvilke penner jeg har blekk i akkurat nå. Jeg lister opp pennene, og forklarer kort hvorfor valget falt på akkurat det blekket (og den pennen). Listen er i tilfeldig rekkefølge. Alle sitatene er fra “The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy” av Douglas Adams, og papiret er Tomoe River.

Jinhao 992 Blå: Parker Quink Blue

Denne pennen ble vel strengt tatt fylt hovedsaklig i anledning omtalen jeg skrev for et par uker siden, og da endte jeg opp med å bruke Parker Quink Blå, som er et blekk jeg ikke har brukt så veldig mye, men som er et veldig godt og pålitelig blekk, med en fin, om enn litt standard, blåfarge. Det er en grunn til at Parker Quink, som ble lansert så tidlig som i 1931, fortsatt er i produksjon. Blekket fikk navnet “Quink” fordi det var et hurtigtørkende blekk (quick-drying ink). Det er også et av veldig få blekk man faktisk av og til kan finne flasker av hos norske bokhandlere. Jeg kjøpte min på Ark Bruns i Trondheim.

Lamy Safari Gul: Diamine Meadow

I anledning høytiden har jeg funnet fram noen gule penner, men jeg kan jo ikke fylle alle med gult blekk, så valget for Lamy Safari falt på et vårgrønt blekk i stedet, nemlig Diamine Meadow. Som det forøvrig er år og dag siden sist jeg brukte, så det var på tide å finne det fram igjen.

Conklin All American Yellowstone: Pilot Iroshizuku Daikokuten

Jeg er normalt ikke så glad i gule blekk. Ikke fordi jeg ikke liker gult (jeg synes nemlig gult i seg selv er vanvittig fint), men fordi jeg liker at blekkene er litt mørkere. Men ettersom det er påske måtte jeg nesten ha gult blekk i én penn, følte jeg. Jeg valgte derfor et av jubileumsblekkene til Pilot. Daikokuten har en varm gulfarge som shader over mot oransje. Det er også en god match for de gule flekkene på denne pennen.

Aurora 88 Limited Edition Flex: Onoto Sapphire Blue

Hvis jeg skulle valgt meg ett favorittblekk akkurat nå, ville det vært Onoto Sapphire Blue. Jeg har vært hodestups forelsket i dette blekket siden jeg kjøpte det på London Pen Show. Ikke bare er det en aldeles nydelig dyp blåfarge, men det får i tillegg fram det aller beste i pennen også. Det er akkurat som om pennene mine skriver bedre og glattere med dette blekket. Magisk!

TWSBI Micarta 803: Pilot Iroshizuku Tsukushi

Tsukushi har de siste månedene seilt opp som et av favorittblekkene mine i brunt. Det har en varm brunfarge, med et hint av rødt i seg som jeg liker veldig godt. Og hvordan kan man fylle denne pennen med noe annet enn et brunt blekk?

Visconti Homo Sapiens Bronze Age: Pilot Iroshizuku Take-sumi

Som jeg nevnte i omtalen av denne pennen i forrige uke, er dette den eneste pennen jeg jevnlig fyller med svarte blekk. Og når det kommer til svarte blekk er det stort sett Pilot Iroshizuku Take-sumi som gjelder. Jeg har av og til fylt denne pennen med blå blekk også, men synes vel egentlig den kler svart bedre.

ASC Gladiatore Medio Arco Bronze: Pilot Iroshizuku Tsukushi

Jeg innså plutselig da jeg skrev dette innlegget at jeg hadde fylt Tsukushi i to penner. Men dette er jo et nydelig blekk, og det passer perfekt til både denne pennen og TWSBIen. Jeg har enda ikke funnet ut hvilket blekk jeg liker best i denne pennen, og tror enda ikke jeg har fylt den med det samme blekket to ganger. Selv om jeg liker Tsukushi veldig godt, og fargen er en god match, er jeg ikke helt overbevist om at det er riktig blekk til denne pennen. Jeg klarer ikke helt å sette fingeren på hvorfor.

Onoto Magna Tortoiseshell: Onoto Sapphire Blue

Dette er enda et tilfelle av at jeg har samme blekk i to forskjellige penner, men denne gangen er det med overlegg. Onoto Sapphire Blue er et så fantastisk godt blekk at det fortjener å være i to penner samtidig. Jeg har dessuten fått for vane å bruke Sapphire Blue i denne pennen. Det var det første blekket jeg fylte den med, og det å skrive med denne pennen for første gang var en ordentlig a-ha-opplevelse. Det var en av de mest lettskrevne splittene jeg noen gang hadde prøvd, og jeg skjønte senere at noe av dette var på grunn av blekket.

Leonardo Momento Zero Rosewood Ebonite: Diamine Oxblood

Nå skal jeg være bastant: det finnes ikke et blekk på markedet som passer bedre i denne pennen enn Diamine Oxblood. Det er en så utrolig god match at jeg er usikker på om jeg noen gang kommer til å fylle denne pennen med noe annet. Oxblood er et dypt, rødbrunt blekk som lenge har vært blant de absolutte favorittene mine. Det flyter også helt perfekt i denne pennen, så de to er et bra par, også når man ser bort fra fargen.

Esterbrook Estie Honeycomb Oversize: Robert Oster Peppermint

Av en eller annen grunn har jeg fått det for vane å fylle denne pennen med grønne blekk. Jeg er litt usikker på hvorfor, men det bare funker, synes jeg. De siste gangene jeg har fylt den, har det vært med Pilot Iroshizuku Shin-ryoku, men denne gangen falt valget på Robert Oster Peppermint, som det var veldig lenge siden sist jeg hadde brukt. Peppermint har en kraftig grønnfarge med litt blåskjær, og et fantastisk rødt skinn hvis man bruker riktig papir.

Hvilke penner bruker du for tida?

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.