Loading...
Nylig fylt

Ukentlig påfyll – uke 8 og 9

Det ble ikke noe ukentlig påfyll-innlegg i forrige uke. Det skyldtes egentlig en kombinasjon av flere ting. Jeg var blant annet på hytta i noen dager uka før, og brukte veldig lite tid på å surfe på nettet. Jeg hadde derfor ingen lenker å dele, i tillegg til at jeg hadde fylt ganske få penner. Dermed bestemte jeg meg for å slå sammen uke 8 og 9 til ett innlegg i stedet.

Jeg hadde som nyttårsforsett å fylle en ny penn hver dag. Etter to måneder framstår det som ganske tydelig at det er litt mye, så jeg har bestemt meg for at jeg skal legge litt mindre press på meg selv, fylle nye penner når jeg har lyst, og heller publisere disse innleggene annenhver uke. Vi får se hvordan det går.

Her er i hvert fall penner og tegninger fra de to siste ukene:

Nylig fylt

21. februar: Esterbrook Estie Oversize Honeycomb – Diamine Kensington Blue

22. februar: Pan Junior – Diamine Ruby

23. februar: Mabie Todd Swan – Diamine Lavender

2. mars: Montegrappa Copper Mule – Diamine Raw Sienna

3. mars: Conklin All American Lapis Blue – Diamine Royal Blue

Ting jeg har funnet på internett de siste par ukene

De fleste som har prøvd å skrive med fyllepenn i en vanlig notatbok fra Moleskine vet at papiret ikke nødvendigvis fungerer så veldig godt med den pennetypen, men i noen tilfeller kan en notatbok være så fin at man har lyst på den til tross for papirkvaliteten. Moleskine Sakura er muligens et eksempel på dette:

Boken kan for øvrig kjøpes hos Tudos. Klikk her for å komme dit.

Så har vi denne videoen fra en japansk fyllepennbutikk. Dette er en video jeg har sett flere ganger før også, men i forrige uke dukket den plutselig opp i feeden min igjen på Youtube. Stemningen i butikken, entusiasmen innehaveren har for pennene han selger, og måten han tar seg av kunden sin på er et eksempel til etterfølgelse:

Denne videoen dukket også opp i Youtube-feeden min, og før jeg visste ordet av det hadde jeg brukt flere timer på å sette meg inn i Zettelkasten-metoden:

Hvis man vil gå mer i dybden på hva Zettelkasten-metoden er, og hvordan man kan bruke den, anbefaler jeg denne omfattende artikkelen. Ellers kan man se denne mer kortfattede videoen, som forklarer det på en veldig god og lettfattelig måte:

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.