Loading...
Nylig fylt

Ukentlig påfyll – Uke 5

Det ble fire penner/blekk, og fire nye tegninger i forrige uke også.

Nylig fylt

31. januar: Leonardo Momento Zero Rosewood Ebonite – Diamine Wild Strawberry

Jeg skal vel være den første til å innrømme at denne tegningen ble i overkant halvhjertet, men sånn er det enkelte dager. I ettertid har jeg sett at jeg kunne gjort veldig mye mer med den, men jaja. Jeg får utforske den samme ideen igjen senere, eventuelt.

1. februar: Pelikan M800 Stone Garden – Diamine Twilight

Dette er et ganske mørkt blekk, og jeg hadde lyst til å prøve å få fram de ulike nyansene i det. Jeg blandet derfor ut noen dråper blekk med litt vann, og brukte en svamp til å fylle siden med det først, før jeg tegnet over med det samme blekket.

2. februar: Sailor Profit Fude de Mannen – Diamine Apple Glory

Denne pennen har en såkalt fude-splitt, som er bøyd utover i enden slik at man har mulighet til å få ganske stor strekvariasjon etter hvilken vinkel man holder pennen i. Tegningen startet som noen rett linjer, som i mine øyner lignet litt på høyblokker, og så fylte jeg inn de forskjellige fasongene med diverse mønstere og prøvde å utnytte mulighetene i denne splitten.

4. februar: Conklin All American Walnut – Diamine Writer’s Blood

Denne pennen er kjempefin, og forsåvidt god å skrive med, men jeg bruker den aldri, ettersom den tørker inn på bare noen få timer etter at man har fylt den. Ubehandlet tre er ikke tett, så når hetta ikke har noen innerhette tørker det veldig raskt. Jeg synes dette er en ganske grov feil i designet fra en såpass stor aktør som Conklin, og denne pennen var faktisk en av grunnene til at jeg valgte å slutte å samle på All American-pennene. Denne gangen fylte jeg den kun for å lage denne ene tegningen. Da jeg plukket opp pennen noen timer senere for å se om den fortsatt skrev, var den tørr.

Ting jeg har funnet på internett denne uka

Denne artikkelen fra Tim Ferriss om hvordan man kan lære seg hurtiglesing. Tenk så praktisk det hadde vært å kunne lese mye raskere? Så mye informasjon man kunne fordøyd på kortere tid! Tim Ferriss har laget en metode hvor man kan trene seg opp til å lese mye raskere, og det er ganske fascinerende. Jeg har tenkt å prøve denne metoden selv i en periode litt senere i vår, og det er mulig jeg velger å skrive et innlegg om det etter hvert, hvis jeg lykkes med det.

Så har vi dette interessante videoklippet fra Goulet Pens, hvor Brian Goulet prøver å svare på hvorfor det er så mange som har vokst opp med moderne teknologi som nå sverger til fyllepenner. Dette er åpenbart noe Brian har tenkt mye på selv, og jeg synes han svarer godt på spørsmålet:

Her er en video med arkitekt Peter Cook, hvor han blant annet sier litt om hvorfor han fortsatt velger å tegne for hånd, i stedet for på data. Det er interessant at han bevisst velger en metode som er mer upraktisk og tar lenger tid.

“The struggle to depict something gives you time to think into it:”

Enda en video fra Goulet Pens. De var på besøk hos Montegrappa for et par år siden, og i videoen får vi litt info om det kjente italienske merket, samt en tur gjennom fabrikken deres:

Til slutt en video fra Christy Anne Jones, som har en litteraturkanal på Youtube. I denne videoen leser hun Ringenes Herre for første gang. Ringenes Herre er en av mine absolutte favorittbøker, og en bok jeg har lest mange ganger selv. Det er artig å se noen andre oppleve boken jeg selv er så glad i for første gang:

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.