Loading...
Ukas penn

Ukas penn – Platinum Plaisir

Tidligere i år skrev jeg en omtale av Platinum Preppy, som på grunn av den svært lave prisen og den gode driftssikkerheten, er en glimrende penn for nybegynnere. Men vi kan vel alle være enige om at den ikke har det mest inspirerende utseendet. Hvis du vil ha en billig og god fyllepenn som i tillegg ser bra ut, kan kanskje Platinum Plaisir være pennen for deg.

Platinum Plaisir er egentlig en Platinum Preppy i forkledning, men i Plaisir får du en penn som faktisk ser ut som en elegant og klassisk fyllepenn, sammenlignet med Preppy, som har omtrent samme designestetikk som en hvilken som helst rollerball- eller gelpenn du får kjøpt i bokhandelen.

Mens Preppy er laget i plast, har Plaisir en kropp og hette av aluminium. Veldig tynn aluminium. Så tynn og lett, faktisk, at jeg til å begynne med var usikker på om det var plast eller metall, men en kjapp runde på Google bekrefter altså at det er aluminium. Den veier da også fem gram mer enn preppyen, skjønt med sine 19 gram er også Plaisir en veldig lett penn.

Pennen tar Platinum sine blekkpatroner, eller man kan kjøpe en Platinum omformer og sette inn slik at man kan fylle den fra flaske. Hetta er dessuten utstyrt med Platinums Slip-and-Seal-innlegg, som gjør at det blir helt tett rundt splitten og lederen når man setter på hetta slik at pennen ikke tørker inn så lett.

Grepseksjonen og splitten er nøyaktig den samme som på Preppy, og presterer godt, sett i forhold til prisen for pennen. Materialet i grepseksjonen er glatt plast, og hvis man svetter litt på fingrene kan den bli glatt og klam å holde. Pennen veier såpass lite at jeg faktisk foretrekker å sette hetta bakpå for å få den litt tyngre når jeg skriver. Jeg er normalt ikke så glad i å postere hetta bakpå pennen, men i dette tilfellet synes jeg den blir mer komfortabel når jeg gjør det.

Splitten på akkurat denne pennen skrapte litt da jeg dro den mot høyre, men gled fint i de andre retningene. Etter å ha sett litt nærmere på den, kunne jeg konstantere at den venstre tinden lå et lite hårsbredd lavere enn den høyre, og etter å ha gjort en ørliten justering oppfører den seg nå helt eksemplarisk. Det finnes mange splitter på markedet som er bedre enn denne, men de koster også mer. Platinum er kjent for å levere gode splitter som det sjelden er noe galt med, og det bidrar til å gjøre denne pennen til et av de tryggeste kjøpene man kan gjøre som begynnende fyllepennbruker.

Prismessig befinner den seg i omtrent samme lende som Kaweco Perkeo. Personlig liker jeg Perkeo bedre, men Plaisir ser litt mer classy og elegant ut. Rent mekanisk er det som tidligere nevnt akkurat samme penn som Platinum Preppy, men denne koster hundre kroner mer. Jeg ville likevel ikke nølt med å bruke de ekstra pengene for å få en penn som ser såpass mye bedre ut. Utseendet på pennen har også sitt å si for skriveopplevelsen, og Preppy/Plaisir er et glimrende eksempel på akkurat dette.

Platinum Plaisir kan kjøpes på Tudos.no, og koster kr. 149,-.

Jeg fikk pennen i denne omtalen gratis av Tudos.no, men de har ikke lagt noen føringer for hva jeg skal skrive om den.

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.