Loading...
Ukas penn

Ukas penn – Platinum 3776 Century Bourgogne

Jeg satte meg som nyttårsforsett i år at jeg kun skulle kjøpe fem penner i 2020. Dette forsettet er i ferd med å sprekke, for jeg har allerede kjøpt fem penner, og vet at det blir minst én til, men jevnt over bruker jeg mye mindre penger på penner i år enn jeg har gjort tidligere, så helt mislykket er det ikke. Den første av de fem pennene jeg har kjøpt, var Platinum 3776 Century Bourgogne, som ikke i utgangspunktet var en penn jeg hadde på ønskelista. Den lå imidlertid pent brukt på Finn.no til snille 500 kroner i januar, og da klarte jeg ikke å dy meg.

Jeg tenkte egentlig at jeg kunne prøve den litt, skrive en omtale, og så vurdere å selge den videre, kanskje til og med med en liten fortjeneste, men jeg likte den såpass godt at jeg bestemte meg for å beholde den, i hvert fall en stund.

Pennen har en varm, burgunder farge, og er en demonstrasjonspenn, men det er bare såvidt man klarer å se gjennom den. Den vinrøde akrylen, kombinert med gullfarget trim, gjør den utrolig lekker i mine øyne. Designet framstår som balansert og elegant, men kan vel ikke sies å være spesielt banebrytende. Pennen har en klassisk sigar-fasong, på linje med penner som Montblanc Meisterstück, Sailor 1911, Pilot Custom 74/823, eller for den saks skyld de norske Pan-pennene.

Denne pennen var opprinnelig utstyrt med en “Broad”-splitt. Den var absolutt en god splitt, som skrev veldig komfortabelt, med god glid og passe mengde blekk. Men jeg har også en 3776 Celluloid Jade liggende med en Soft Fine, og denne pennen er ødelagt. Jeg så derfor mitt snitt til å endelig få brukt SF-splitten igjen, så jeg flyttet den over på Bourgogne-pennen.

Splitten er i 14K gull, og har ganske mye feedback. Jeg vil faktisk si at den er på grensen til skrapete. Dette skyldes nok delvis at den er ganske tynn, men også at den med fordel kunne vært polert litt bedre. Personlig foretrekker jeg glattere splitter, men det er jo en smakssak, og ikke minst forholdsvis enkelt å fikse selv. Splitten er kontant, og responderer med en gang. Den legger igjen en trygg strek, som aldri glipper. Den er myk, men jeg vil ikke kalle den fleksibel. Det er likevel nok elastisitet i den til å få liv i streken. Dette gir også en behagelig skriveopplevelse, ettersom splitten bøyer seg litt, og tilpasser seg bevegelsene og tyngden i hånda og fingrene.

Denne pennen kan kjøpes hos Tudos, hvor den koster kr. 1 595,-. De har den også på Cult Pens. Der vil den koste £99,17 etter at de har trukket fra britisk moms. I skrivende stund tilsvarer dette nesten 1 200 norske kroner, og når man regner inn frakt, moms og utleggsgebyrer vil det dermed bli dyrere enn å kjøpe pennen i Norge.

Dette er en veldig god penn, og til en relativt lav pris sammenlignet med hva du får for pengene. For de som vurderer å kjøpe sin første penn med gullsplitt, er Platinum 3776 et veldig godt alternativ, men også vi som har en del erfaring med dyrere penner kan finne stor glede i denne penneserien. Den er en moderne klassiker, og en penn alle med en viss interesse for fyllepenner i hvert fall bør prøve.

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.