Loading...
Ukas penn

Ukas penn – Pilot V-pen

Jeg nevnte Pilot V-pen i artikkelen “Kjært barn har mange navn” tidligere i vår. Der diskuterte jeg paradokset med å omtale denne pennen som en fyllepenn når den ikke kan fylles. Den er nemlig en engangsfyllepenn. Samtidig er den en av de billigste pennene på markedet med splitt, og et enkelt og godt alternativ for de som ønsker å prøve fyllepenn uten å bruke så mye penger på det.

Dette er også en penn som ville egnet seg godt som skolepenn, eller til rekvisittlagere på forskjellige arbeidsplasser etc. Det er ikke noe styr med Pilot V-pen. Du trenger ikke å klusse rundt med patroner, eller fylle fra flaske. Pennen er klar til å skrive umiddelbart. Den fremstår akkurat som en hvilken som helst rullepenn du får kjøpt i bokhandelen, og er akkurat like lett å bruke. Den koster også omtrent det samme.

Fasongen på klipsen og pennekroppen er ganske lik fasongen på Namiki Tradition-pennene, uten at man skal sammenligne dem på noen som helst måte. De befinner seg i ytterpunktene i Pilots sortiment, både kvalitets- og prismessig. Det er likevel gøy å se at noe av Namikis estetikk drypper nedover i seriene, og til og med kan kjennes igjen på de aller billigste pennene. V-pen er utført i støpt plast, og laget for å kunne masseproduseres billig, og i stor skala. Dette er ikke en penn du har livet ut. Du bruker den til den går tom eller tørker ut, og deretter kaster du den.

For min del er mye av sjarmen med fyllepenner nettopp at du må ta vare på dem og stelle med dem, og at du kan ha dem livet ut. En fyllepenn for meg skal ikke være en penn du kaster når den er tom for blekk, men noe som i motsetning til nær sagt alle andre produkter på markedet i dag, kan brukes i år etter år, tiår etter tiår, og aldri slites ut. Det er et redskap som skal holdes ved like, og repareres når det går i stykker, i stedet for å kaste og kjøpe nytt. Luksusfølelsen av gode materialer i høy kvalitet, laget av dyktige designere og håndtverkere, er litt av grunnen til at jeg personlig er så glad i fyllepenner. Pilot V-pen tilbyr ikke noe av dette.

Det er heller ikke det som er poenget med V-pen.

V-pen er et rimelig og enkelt tilbud til de som ikke bryr seg så mye om alt dill-dallet rundt fyllepenner. Folk som ikke gidder å forholde seg til patroner og blekkflasker, og som synes at fyllepenner blir både dyrt og for mye bling. Folk som ønsker å ha et godt skriveredskap på skole eller jobb, men som ikke vil ha den oppmerksomheten som ubønnhørlig kommer med det å dra fram en eksklusiv fyllepenn i et møte- eller klasserom.

For Pilot V-pen skriver nemlig ganske godt. Splitten beveger seg uanstrengt over arket, og legger igjen en tilnærmet perfekt mengde blekk. Gliden mot papiret har akkurat passe balanse mellom glatthet og motstand, og overraskende nok skriver pennen helt fint kun under sin egen vekt. Dette har vi etter hvert lært oss å forvente av Pilot sine penner, men det er likefullt imponerende, med tanke på hvor lite denne pennen veier. Uten hetta veier den 6 gram, og du trenger ikke en gang hele vekten av pennen. En kjapp skrivetest på brevvekta viser at pennen skriver helt fint med et trykk på bare to lusne gram. Jeg har noen få penner i samlingen min som kan matche det, men de koster også mange, mange ganger så mye som Pilot V-pen.

V-pen kommer i litt forskjellige farger, og koster 59 kroner hos Tudos. Det er ti kroner mer enn en Platinum Preppy. Preppyen gir noen flere muligheter, ettersom man kan bruke patroner i den, eller til og med sette inn en omformer for å fylle blekk fra flaske. Jeg vil derfor si at Platinum Preppy er en bedre penn for nybegynnere, ettersom den også vil gi et inntrykk av hvordan man fyller, vedlikeholder og vasker en fyllepenn. Ettersom det er noe mer begrensede muligheter med Pilot V-pen, synes jeg egentlig den burde vært den billigste av de to, men samtidig er jo ikke akkurat 59 kroner noe å klage så veldig høyt på.

Alt i alt er kanskje ikke Pilot V-pen den beste begynnerpennen for gryende fyllepennentusiaster, ettersom man med den går glipp av noen av disse essensielle delene av å holde på med fyllepenner. Når det er sagt gir den et godt inntrykk av hvordan en fyllepenn skriver. Til syvende og sist vil jeg si at dette er pennen for de som ønsker å skrive med fyllepenn, men som rett og slett ikke orker alt det ekstra styret rundt det. Da er det ganske fint at det finnes en ferdigfylt penn på markedet som man bare kan dra av hetta på og begynne å skrive med en gang.

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.