Loading...
Ukas penn

Ukas penn – Pelikan M800 Brown/Black

Pelikan har formelig spydd ut spesialversjoner av Souverän-pennene sine de siste årene, og en av de siste modellene er M800 Brown/Black. Dette var en penn som fikk det til å gå et sug i magen på mange Pelikan-samlere da den kom, ettersom den ved første øyekast er til forveksling lik den etterhvert så ettertraktede M800 Tortoiseshell Brown fra 2013.

Men helt lik er den ikke. De brune stripene som går nedover kroppen er av samme materiale som standardutgavene, og er litt mindre livlig enn skilpadde-stripene på spesialutgaven fra 2013. Og mens hetta, endeskruen og grepseksjonen var svarte på Tortoiseshell Brown, er de brune på Brown/Black.

Her kan man se M800 Brown-Black sammen med en M400 Tortoiseshell Brown.

Beskrivelsen “brown-black” er faktisk litt misvisende, for grunnfargen på pennen kan nok heller beskrives som kaffebrun, og det gjør denne pennen varmere enn mange andre penner fra samme merke. Det er ikke så lett å se at den er brun på bilder av pennen, men det er en nydelig brunfarge. Selv synes jeg ofte svarte penner blir litt kjedelige og livløse, men denne er mye mer spennende.

Skrivemessig er det ingen overraskelser her. Splittene til Pelikan er blant de mest konsistente på markedet, i hvert fall de jeg har prøvd. Denne pennen har en F-splitt, og som på de fleste europeiske penner skriver den relativt generøst. Den har også en fin balanse mellom glatthet og motstand på papiret. Pelikan er et av disse merkene hvor du nesten kan kjenne i blinde på feedbacken mot papiret hvilket pennemerke det er.

Jeg elsker Pelikan-penner, men de er ikke blant mine absolutte toppfavoritter, og det er på grunn av splittene. Pelikan sine splitter er nesten litt for perfekte, litt for rene, litt for kliniske. De er kjempepålitelige, men streken er heller ikke så veldig spennende. Det er lite strekvariasjon, og jeg kunne ønsket meg en splitt med mer liv i, mer karakter. Samtidig er det vanskelig å sitte her og kritisere en splitt som etter alt overmål presterer veldig godt, så dette kommer nok mer an på smak og behag. Hva er man ute etter? Det er ingen tvil om at Pelikan i det minste er et av de tryggeste valgene man kan ta blant de europeiske pennemerkene. Det er tysk presisjon på høyt nivå, og man kan stole på at disse pennene oppfører seg godt.

Tusen takk til Karlheinz Götz for lånet av denne pennen.

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.