Loading...
Ukas penn

Ukas penn – Montegrappa UEFA Champions League

Montegrappa har en serie med penner som har fått navn etter Mesterligaen (Champions League), som arrangeres hvert år i regi av UEFA (Union of European Football Associations). Jeg er på ingen måte noen fotball-fan selv, og vet ikke en gang navnet på en eneste spiller i mitt eget hjemmelag, Rosenborg, som tilfeldigvis også er det norske laget som har kommet til Champions League flest ganger. Dette er med andre ord ikke en penn jeg ville ha kjøpt selv, men jeg har fått låne den av en leser.

Standardutgaven av denne modellen finnes i tre forskjellige farger: mørk blå, lys blå og grå, som også er farger man finner i det grafiske uttrykket til UEFA. På toppen av hetta finner man den kjente UEFA-logoen, som ser ut som en fotball med stjerner på, og på enden av klipsen finner man også en liten fotball, i stedet for den glatte ballen man vanligvis har på klips av denne typen. Champions League-logoen er også gravert på splitten.

Pennen består av blåfarget resin, med detaljer i børstet stål. Splitten er av 18K gull, men også denne er behandlet slik at den ser ut som børstet stål, og dermed matcher den resten av pennen veldig godt. Bakerst på pennen er det et lite trinn ned, hvor pennen blir smalere, før den er avrundet i enden. Den er designet slik at det skal være lett å postere hetta bakpå. Den sitter godt, og kommer inntil trinnet. Selv synes jeg kanskje at denne pennen ser bedre ut med hetta bakpå. Hvis man ikke posterer, synes jeg trinnet bryter opp linjene i pennen. Samtidig er ikke pennen tyngre enn at det går fint å sette hetta bakpå uten at den blir for baktung.

Splitten på denne pennen har en del feedback, men ikke så mye at den oppfattes som skrapete. Den føles mer som å skrive med en myk blyant. Den har helt perfekt blekkflyt, og skriver uanstrengt og behagelig. Den er også myk nok til at man kan få en viss strekvariasjon hvis man ønsker det. Det er rett og slett en ordentlig god splitt med masse karakter.

F.v.: TWSBI Eco, Lamy Safari, Montegrappa UEFA Champions League, Pilot Metropolitan, Leonardo Momento Zero.

Pennen fylles ved hjelp av en medfølgende omformer, eller man kan bruke patroner i standard internasjonal størrelse. Jeg har for så vidt ikke noe imot omformere, og Montegrappa sine omformere er av god kvalitet, men jeg må ærlig innrømme at jeg synes de kunne spandert på seg en stempelmekanisme når prisen på denne pennen er såpass høy som den er.

Prisen står nemlig ikke helt i stil med hva man får. Man må ut med over 7000 norske kroner (pluss moms) for å sikre seg denne, og selv om den er en god penn med gullsplitt, kan jeg ikke fatte at man kan forsvare denne prisen. Nå er vel Champions League et lisensiert varemerke, og de skal ha sin del av kaka, hvilket presser prisen opp, men jeg fikk likevel litt bakoversveis da jeg så hva de skulle ha for den. Når det er sagt: hvis man er glad i fotball kan det kanskje være kult å ha en penn som dette. Og et stalltips akkurat nå er at disse er på salg, til halv pris, i Montegrappas egen nettbutikk.

Stor takk til Karlheinz Götz for lånet av denne pennen!

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.