Loading...
Ukas penn

Ukas penn – Garcia Deschacht Mysterious Ruby

Garcia Deschacht er på ingen måte et typisk pennemerke. De har ingen standardutgaver, og hver eneste penn de lager er helt unik. Alle pennene er håndlaget, og har ofte utrolig vakre kombinasjoner av ulike materialer. Jeg har fått mulighet til å prøve en penn i “Mysterious Ruby”.

Denne pennen er laget av akryl som bare kan beskrives som skinnende rubin-rød fløyel. Materialet føles varmt og komfortabelt å holde. Det er minimalt med detaljer som forstyrrer designet annet enn noen få velplasserte metallringer nede ved grepseksjonen, samt en asymmetrisk klips med et unikt design som står for mye av personligheten i pennen.

Det er en veldig stor penn, men den ligger godt og behagelig i hånda. Tross størrelsen er den godt balansert, slik at den ikke føles baktung. Med tanke på størrelsen er den faktisk overraskende lett i vekt, og denne kombinasjonen av lett/stor gjør den svært komfortabel å skrive med.

Pennen er utstyrt med en standard nr. 6 stålsplitt fra Bock. Splitten skriver godt, men er ikke på noen som helst måte like unik som resten av pennen. Selv om det er en god splitt, så kjenner jeg selv at jeg kunne tenkt meg litt mer fra den. Det spiller ikke så stor rolle hva, men bare noe mer enn en splitt som gjør akkurat det man forventer av en hvilken som helst splitt. Ja, den glir fint over papiret, og har god blekkflyt, men det føles som en veldig standard splitt i en ikke-standard penn. Litt som å utstyre en Lamborghini med en Opel-motor; den er god nok til å kjøre med, men gir ikke akkurat det lille ekstra. En nr. 6-splitt blir også nesten litt liten i denne svære pennen, som kunne gjort seg godt med en større splitt med mer personlighet.

Når det er sagt: hvis de skulle ha satt inn en større splitt, eller en splitt i gull i stedet for stål, ville jo også prisen på pennen ha vært noe helt annet. Men slik det er i dag, kan man faktisk sikre seg en Garcia Deschacht-penn for godt under 300 euro, og det må jeg si er overraskende snille priser med tanke på at alle pennene er spesiallaget for hånd.

Garcia Deschacht-pennen ruver godt over de fleste andre penner, og er en skikkelig rugg. F.v.: Pilot Metropolitan, Lamy Safari, Garcia Deschacht, TWSBI Eco, Leonardo Momento Zero.

Prisen tatt i betraktning kan man også godta at denne pennen er utstyrt med en helt vanlig omformer, selv om størrelsen på pennen skulle tilsi at man kunne ha fått plass til mye mer blekk enn man gjør. Det hadde vært fint det, men slik disse pennene er i dag kan man få en veldig bra penn til en svært overkommelig pris, mens større splitter i gull eller en stempel- eller vakuummekanisme i hvert fall ville ha doblet prisen.

Alt i alt er Garcia Deschacht et merke som er vel verdt å sjekke ut, og hvis man er på utkikk etter en unik penn, kan man få en av disse til en langt lavere pris enn mange andre spesiallagde penner.

Takk til Karlheinz Götz for lånet av denne pennen!

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.