Loading...
Ukas penn

Ukas penn – Esterbrook Estie Oversize

Esterbrook har kommet med nye versjoner av sin Estie-modell i fleng det siste året, og hver gang har jeg sittet klar med musepekeren på “bestill”-knappen, bare for å trekke meg i siste liten. Jeg har jo allerede en Estie, og selv om jeg liker den godt er det ikke en penn jeg bruker veldig ofte. Skal jeg virkelig kjøpe flere bare fordi de er fine? Svaret har stort sett vært nei, skjønt alltid under en viss tvil.

Så lanserte de Estie Honeycomb, en nydelig, varm, oransje-spettet penn som jeg skjønte raskt at det ville bli svært vanskelig å motstå. Jeg klarte meg en god stund, men så dro jeg på London Pen Show og oppdaget at denne modellen ikke bare finnes i ordinær størrelse, men at de også har en oversize-versjon! En av grunnene til at jeg ikke har brukt Estien jeg har fra før så mye, er at jeg liker penner som er litt større og tyngre. Oversize-versjonen oppfyller disse kravene helt perfekt, og dermed var jeg solgt. Denne måtte jeg ha!

Denne mediumsplitten passer meg bedre enn fine-splitten jeg har på den andre Estien min, som jeg synes skriver litt for tynt (dette er en av de andre grunnene til at jeg ikke har brukt den så mye). Bortsett fra tykkelsen skriver den omtrent akkurat likt, og føles likt mot papiret. Splitten er ganske stiv, og har litt feedback akkompagnert med en behagelig krafselyd. Blekkflyten er moderat og kontrollert. Dette er ikke en penn som kommer til å overraske deg med verken for mye eller for lite blekk; den er helt jevn fra første strek. Det gjør den ikke til en veldig spennende penn å skrive med, men den vil være en god arbeidshest som står deg bi gjennom det aller meste. Materialet og utformingen gjør også at den ligger behagelig i hånda.

Hva er forskjellen på oversize-versjonen og standardversjonen? Ikke så veldig mye, skal det vise seg. Det er selvfølgelig en størrelsesforskjell der. Oversize er både lengre og tykkere enn standard, men grepseksjonen og splitten er faktisk akkurat den samme. På én side skulle jeg kanskje ønske at grepseksjonen også var litt tykkere, men det som er bra med det er at da kan man bruke Esterbrooks splitt-adapter på Oversize-versjonen også. Dermed har man en hel bråte med vintage Esterbrook-splitter som lett kan settes inn i denne pennen hvis man har lyst til å variere litt. Disse splittene er lette å finne til en overkommelig pris på eBay og andre nettbutikker.

Oversize- og standardmodellene ved siden av hverandre.

Selv om grepseksjonene er like tykke, oppfattes likevel grepet på oversizen litt fyldigere. Det har sikkert noe å gjøre med at resten av pennen er tykkere og tyngre enn standard-versjonen. Ettersom tykkelsen på grepet er det samme, kan man faktisk sette en standard hette på oversize-versjonen og motsatt. Det er samme tykkelse der gjengene sitter også, så man får faktisk skrudd hettene ordentlig på i begge tilfellene, skjønt det ser jo litt rart ut. Nå er det selvfølgelig ikke et poeng å bytte hettene på disse to, men en interessant konsekvens av dette er at mens man fint kan postere hetta bakpå pennekroppen på standardversjonen, kan man ikke gjøre det på den større versjonen. Innsiden av hetta er like stor på begge, men bakkroppen på oversize-versjonen er tykkere, og dermed får man ikke festet hetta bakpå pennen. Pennen er godt balansert, og også ganske lang, så for min del er det absolutt ikke noe behov for å sette hetta bakpå pennen, men de som liker å postere kan jo være oppmerksomme på det.

Oversize-versjonen er naturlig nok dyrere enn standardversjonen. Jeg kjøpte min for £180 av The Writing Desk på London Pen Show. Jeg oppfattet det ikke som en tilbudspris der og da, men ser nå at mens The Writing Desk faktisk ikke har Honeycomb-Estiene inne i nettbutikken sin, så ligger de samme pennene ute på Iguana Sells til hele £220. Standardversjonen koster £160 i samme butikk. Jeg synes likevel ikke dette er noen upris for denne pennen. Begge estiene mine skriver veldig godt og pålitelig. I tillegg er pennene laget i utrolig fine materialer, og er helt på høyde med andre penner i både denne og høyere prisklasser. Og med de materialene Esterbrook velger å bruke på disse pennene synes jeg det er helt greit å betale såpass.

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.