Loading...
Ukas penn

Ukas penn – Aihao Pug Addict

Ukas penn er helt forskjellig fra alt annet jeg har skrevet om tidligere på denne bloggen. Det er en penn fra det kinesiske merket Aihao. Aihao har en del ulike pennemodeller i sortimentet sitt, og mange av dem er dekorert med søte motiver, som får meg til å tenke at primærmålgruppen deres er en god del yngre enn meg. Men hva gjør vel det? I dag ser vi på Pug Addict-pennen deres!

Jeg kjøpte en hel bråte med disse høsten 2017, og vi delte dem ut som premier under NaNoWriMo det året. De passet perfekt til akkurat dette formålet, ettersom de bare kostet rundt en tier per stykk, og var rett og slett kjempemorsomme penner.

Pennekroppen er dekorert med to tegninger av litt sørgmodige mopser, og på en av tegningene går det en snakkeboble opp hvor det står “I am magnificent”. Pennene kom i to varianter: en brun og hvit, og en svart og hvit. De kom i en pakke med fire blekkpatroner.

Dette er billig Kina-drit på alle mulige måter, og forventningene til disse pennene var ikke akkurat skyhøye. Derfor ble jeg svært positivt overrasket over et par aspekter med dem. Jeg fikk den ene av disse pennene tidlig på høsten 2017, og satte da i en blekkpatron. Den ble veldig raskt en penn som bare lå på skrivebordet mitt, og som jeg kun brukte til korte, kjappe notater en sjelden gang når jeg ikke hadde noen andre penner for hånden. Jeg skrev ikke nok med den til å faktisk tømme den innenfor rimelig tid, og siden har den da også blitt liggende i flere måneder av gangen uten at jeg har rørt den.

Det er fortsatt den første patronen som står i pennen, OG DEN SKRIVER FORTSATT SOM OM DEN NETTOPP VAR FYLT! Selv etter to og et halvt år med samme patron, legger den fortsatt igjen en klar og tydelig strek kun under sin egen vekt. Jeg tror ikke jeg har en eneste annen penn i samlingen som ville gjort det etter så lang tid, og jeg kan ikke fatte og begripe hvordan det er mulig. Glem Platinums slip-and-seal-system. Alt du trenger er en kinesisk mopsepenn!

En ting som gjør det hele desto mer imponerende, er at det har oppstått en liten sprekk i kanten på hetta, som gjør at den veldig lett spretter av. Pennen har med andre ord ofte ligget flere dager i strekk med hetta halvveis av, uten at det virker å ha hatt noen negativ effekt på blekkflyten. Hvordan er det mulig? Er det noe magisk med denne pennen?

Splitten var også en artig overraskelse. Her forventet jeg en dørgende kjedelig og generisk stålsplitt i fine, men hva fikk jeg? Jo, en arkitektsplitt! Altså en splitt hvor horisontale linjer blir brede, og vertikale linjer blir tynne, en slags omvendt stumpsplitt. Det er ikke akkurat noen standard splittype, og normalt må man kontakte en splittmester for å få spesiallaget en slik splitt.

Det skal i denne sammenhengen sies at jeg antakelig var ekstremt heldig med akkurat denne pennen. Vi delte som sagt ut en god del av dem som premier. Noen av dem nektet plent å skrive i det hele tatt, mens andre hadde splitter som skrapet så mye at det føltes som å skrive med en spiker. Men splitten på pennen min er rett og slett silkemyk, og sklir over papiret som en kunstløper på våt is.

Sprekken jeg har fått i hetta er ganske irriterende, og gjør pennen bortimot ubrukelig nå til dags, ettersom hetta hopper av så fort jeg puster på den. Dette ser ut til å være en vanlig feil med disse pennene, for den andre pennen min har akkurat det samme problemet, enda den har ligget helt ubrukt i en skuff.

Aihao Pug Addict ser dessverre ikke ut til å være i produksjon lenger, men jeg kjøpte dem altså for rundt en tier hver fra Ali Express. Selv om man ikke lenger kan finne akkurat denne modellen, er det lett å finne andre penner i samme stil. Kinesiske billigpenner kan være veldig hit-or-miss. Kvalitetskontrollen er ikke alltid av den beste, men av og til kan man slumpe til å finne en penn som virkelig overrasker, og i så henseende var denne pennen en skikkelig innertier.

Aihao Pug Addict tar på ingen måte seg selv høytidelig, men har gitt meg stor skriveglede hver gang jeg har plukket den fram, og til min stadig økende overraskelse konstatert at den fortsatt skriver som om den ble fylt i går. Ja, kjære mopsepenn, du er “magnificent”!

Print Friendly, PDF & Email
2 comments
  1. Kjartan Skogly Kversøy

    Denne artikkelen likte jeg veldig godt. Det er alltid artig med billige penner som overrasker og har engasjerende splitter. Det er synd den er ute av produksjon. En omvendt arkitektsplitt hadde vært moro å prøve. Jeg har en litt lignende opplevelse med min WingSung 233. De er å få tak i. De har stive splitter som er veldig tørre. De ser ut som vintage Sheaffer-penner. De egner seg glimrende til dårlig/billig/elendig papir. Det er en slik penn som jeg ikke elsker, men som blir liggende på pulten og blir brukt ofte rett og slett fordi den gjør jobben på en god måte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.