Loading...
Omtaler

Ukas omtale – TWSBI Aurora

Jeg skrev om den nye TWSBI Aurora i ukas drømmepenn for et par uker siden, og det tok ikke lang tid før en leser tok kontakt med meg for å høre om jeg ville teste den. Det setter jeg veldig pris på, så takk til Glenn Eriksen-Aske for lånet!

Hvis man synes promobildene av denne penna så fine ut, bør man få sett den i virkeligheten, for materialet har en dybde i seg som vanskelig lar seg fange gjennom en linse. Når man vrir på penna danser nordlyset gjennom den i blågrønne sjatteringer. Det er ei utrolig vakker penn!

Nå når jeg har fått sett nærmere på den har jeg også oppdaget noen flere detaljer. Den lasergraverte logoen på toppen av hetta, for eksempel, og “TWSBI” som er gravert på samme måte på siden av hetta. Penna er også antydningsvis litt gjennomsiktig, og man kan så vidt se mekanikken inni den når man holder den i riktig vinkel opp mot lyset.

Jeg sammenlignet Aurora med TWSBI Micarta sist, og selv om fasongen er ganske lik, er TWSBI Aurora både lengre og tykkere enn den eldre TWSBIen. Generelt er Aurora faktisk en ganske stor penn, men den føles ikke for stor på noen som helst måte. Den ligger veldig godt i hånda, og vektfordelingen er god slik at penna ikke er ubalansert. Materialet er også ganske lett, så det er ikke ei spesielt tung penn, tross størrelsen.

Fra venstre: Pilot Metropolitan, Visconti Homo Sapiens Oversize, TWSBI Aurora, TWSBI Micarta, TWSBI Classic.

Splitten er av det stivere slaget, men skriver med en pålitelig og selvsikker strek. Den har forholdsvis mye feedback. Da jeg skrev om Stipula Etruria sammenlignet jeg skriveegenskapene med en blyant, og det er litt det samme med TWSBI Aurora. Det er mange som liker penner med litt motstand mot papiret, så det er ikke nødvendigvis negativt. Den er nok likevel i overkant krafsete etter min smak, men dette handler mest om smak og behag.

Alle disse tingene kombineres til ei jevnt over veldig bra penn, som jeg må ærlig innrømme at jeg angrer litt på at jeg ikke kjøpte da jeg hadde muligheten til det. Penna fantes kun i et veldig begrenset antall, og ble utsolgt på to dager. Foreløpig har det bare dukket opp én på eBay. I skrivende stund er det fem dager igjen av auksjonen, og budene har allerede passert ordinærprisen. Det skal bli spennende å se hva den går for til slutt, men her er det nok mange sultne TWSBI-kjøpere som er villige til å betale langt mer enn de hundre dollarene penna opprinnelig kosta.

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.