Loading...
Omtaler

Ukas omtale – Pen Venture Conquistador pennefuteral

Første gang jeg så et bilde av Pen Venture sitt Conquistador-pennefuteral, tenkte jeg at “DET har jeg lyst på”. Jeg har en del forskjellige pennefuteraler fra før, men dette er nok det første jeg ville omtalt som “high end”. Tidligere har jeg prøvd å finne futeraler som er så billige som mulig, og heller bruke pengene på penner, men i dette tilfellet var selve futeralet litt dyrere.

Fargene i denne pennemappa er inspirert av de spanske conquistadorene, som ofte gikk i svart og rødt. Den er håndlaget i italiensk lær; svart på utsiden, og rødt semsket skinn på innsiden. Det semskede skinnet gir en myk overflate som tar godt vare på pennene.

Det er satt på metallhjørner på lokket som vil bidra til at de ikke blir slitt, og alle kantene er dekket med flere beskyttende lag rød gummiert lakk, som både er fint visuelt, og vil forbedre holdbarheten til futeralet.

Det åpnes og lukkes ved hjelp av en magnet som er satt inn i lokket. På innsiden er det plass til seks penner, som ligger i en holder man kan ta ut av mappa hvis man ønsker det. Den holdes på plass inni mappa ved hjelp av en magnet.

Pen Venture sin logo – en fyllepennsplitt – er gravert inn på framsiden, og når man åpner lokket står det “Pen Venture” med store bokstaver på innsiden, i tillegg til nummeret på mappa. Den er nemlig laget i kun 33 eksemplarer, og hvert av dem er nummerert. Når man bestiller den via nettbutikken deres kan man se hvilke nummer som fortsatt er ledige, og velge hvilket man vil ha.

Med en pris på 150 euro koster jo denne en god del, og mange vil nok tenke slik jeg gjorde til å begynne med, at man heller vil bruke pengene sine på pennene i seg selv. Personlig har jeg ganske mange dyre penner, og hvis jeg skal ha med meg seks av favorittpennene mine er det trolig snakk om verdier på over 40.000 kroner. Når jeg tenker på det fra dette perspektivet virker plutselig ikke 150 euro som så alt for mye for å gi pennene et godt hjem, og beskytte dem når jeg har dem med meg.

Jeg er da også veldig godt fornøyd med dette kjøpet, og synes egentlig ikke at €150 fremstår som noen spesielt høy pris sammenlignet med hva man faktisk får for pengene. Det er mye skinn her, og den er håndlaget. Man merker med en gang at dette er god kvalitet fra ende til annen, og den er helt nydelig å se på. Den respekterer pennene på en helt annen måte enn billigere futeraler gjør. Hvis man primært har tenkt å ha med seg Lamy Safarier eller TWSBI Ecoer blir kanskje denne mappa litt overkill, men hvis det er snakk om Viscontier, Montblancer, Montegrappaer og så videre, blir det en litt annen sak.

Hvis man vil sikre seg et eksemplar selv, er det i skrivende stund fortsatt fem igjen på Pen Venture. Det virker ikke som at de selger alt for fort, men jeg ville ikke ventet veldig lenge hvis jeg hadde lyst på en. Man kan også betale €15 ekstra for å få initialene sine gravert på framsiden. Dette gir mappa et mer personlig preg.

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.