Loading...
Omtaler

Ukas omtale – Kaweco Classic Sport

Kaweco har alltid vært et merke som har gått under min radar, og jeg har aldri vært noen spesielt stor fan av designet på pennene deres. Jeg bestemte meg likevel for noen uker siden for at jeg i hvert fall burde prøve et par av pennene. Dermed kjøpte jeg en Perkeo, som jeg skrev om for et par uker siden, og en Classic Sport, som jeg skal se litt nærmere på her.

Kaweco Classic Sport er laget i et plastmateriale som virker sprøere og av langt dårligere kvalitet enn den billigere Kaweco Perkeo. Dette overrasket meg litt, og får meg til å tenke at dersom man faktisk ønsker å bruke denne penna som en daglig lommepenn bør man kanskje heller gå for en av de dyrere metallversjonene (Kaweco AL Sport). Dette materialet virker rett og slett litt skjørt. Det hele blir understreket av knirkingen man opplever når man skrur av grepseksjonen for å fylle den, og gir ikke et spesielt godt førsteinntrykk, dessverre.

Jeg skulle også ønske at Kaweco kunne ha laget en omformer til disse pennene som rommet mer blekk. Omformeren (som må kjøpes ved siden av) er virkelig knøttliten, og med en blekkapasitet på ynkelige 0,4 ml vil den nødvendigvis måtte fylles relativt ofte hvis man bruker den en del. Penna tar også korte standard internasjonale patroner, og dette vil gi en blekkapasitet på nesten det dobbelte av omformeren.

Det denne penna mangler på andre områder, tar den igjen på skriveegenskaper. Til å være en penn som koster såpass lite, og som også framstår som en veldig billig penn, skriver den utrolig godt, og dette er en av de mest behagelige stålsplittene jeg har vært borti, i hvert fall blant penner i de lavere prissjiktene. Penna veier nesten ingen ting, men har fortsatt ikke noe problem med å legge igjen en solid strek kun under sin egen vekt. Splitten føles superglatt mot papiret, og har en lett og selvsikker strek. Den er rett og slett en fryd å skrive med, og når man posterer hetta bakpå pennekroppen er det også en veldig komfortabel balanse i den. Uten å postere blir den litt kort og lett.

Jeg liker at den er såpass liten, men at man kan gjøre den lengre ved å postere. Det er åpenbart at dette er ment som en penn som skal være lett å putte i en lomme eller en veske, og være en ordentlig brukspenn. Dette gjenspeiles jo også i navnet “Sport”. Penna er uten klips, men hvis man ønsker det kan man kjøpe en klips ved siden av som man fester rundt den åttekantede hetta.

Kaweco Sport er å få i en bråte forskjellige farger. Utvalget varierer litt fra butikk til butikk, men på Kawecos egne nettsider ser det ut til at Classic Sport-serien har ni forskjellige farger. I tillegg har vi Frosted– og Ice-seriene, som har seks farger hver, samt Skyline, med sju farger. Og det er bare plastmodellene. I tillegg finnes også et stort utvalg av metallversjoner: AL Sport (ni farger), Brass Sport, Steel Sport og AC Sport. Sistnevnte er inspirert av sportsbiler, og kommer i fire farger. Hvis jeg har regnet riktig skulle det bli til sammen 43 forskjellige utgaver av Kaweco Sport. I tillegg har det kommet en lang rekke spennende limited editions. Er det noen andre merker på markedet som kan skilte med et like stort mangfold på én enkelt modell? Det skulle i hvert fall være gode muligheter til å fokusere en pennesamling rundt Kaweco Sport.

Kaweco er et populært merke som faktisk er å finne i en rekke norske butikker. Både Norway Designs, Tudos, Lush Dive og Fru Steens har Kaweco i vareutvalget sitt, for å nevne noen. Prisene på Classic Sport varierer fra kr 260 til 299, og de er i skrivende stund billigst hos Lush Dive. Hvis man vil oppgradere til en AL Sport i aluminium må man ut med litt mer, og her varierer prisene fra 699 til 850 kroner. På denne modellen er det Fru Steens som kommer billigst ut.

Jeg ville vært litt skeptisk til å bruke plastversjonen av Kaweco Sport som lommepenn, av frykt for at den ville blitt ødelagt hvis den ble slått og klemt opp mot nøkler og andre ting man måtte ha i lomma, men fra et skrive-ståsted er denne penna en veldig positiv overraskelse, og jeg storkoser meg når jeg skriver med den.

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.