Loading...
Omtaler

Ukas omtale – Kalligrafisett fra Flying Tiger

Jeg var innom Flying Tiger i Trondheim her om dagen, og kjøpte et kalligrafisett til 15 kroner. Det er i praksis en fyllepenn med fire forskjellige splitter og grepseksjoner, og fire blekkpatroner. Ettersom et sett til den prisen fort kan bli folks første møte med en fyllepenn fikk jeg lyst til å se litt nærmere på den.

Det første man skal huske på her, er at settet kun koster 15 kroner. Da skal man ikke ha alt for høye forhåpninger. Som med alt annet på Flying Tiger er dette settet laget så billig som mulig i Kina, og man merker det så snart man tar det ut av forpakningen. Penna er usedvanlig lett i vekt, og er laget av det som framstår som et plastrør, med et annet litt større plastrør som utgjør hetta. Grepseksjonene (også disse i plast) er støpt, og splittene er stålsplitter uten noen form for merking.

De fire blekkpatronene ser ikke ut til å være en standardstørrelse, så man kan ikke regne med å finne refills til denne penna når man går tom (men til 15 kroner kan man jo like gjerne kjøpe et nytt pennesett når den tid kommer). Da er det egentlig et større problem at alle patronene har det samme generiske blå blekket. Når man først skal lage et kalligrafisett og sende med fire patroner hadde det vært fint med forskjellige farger, synes jeg, og det hadde neppe kostet Flying Tiger noe mer å produsere. Når det er sagt kan man jo alltids vaske patronene når man har tømt dem og fylle med hva man vil ved hjelp av en sprøyte.

Den tynneste splitten framstår som en ganske standard fine-splitt. De tre andre er stumpsplitter, henholdsvis 1, 2 og 3 mm. Så hvordan skriver så denne herligheten?

Vel, slett ikke så dårlig som man skulle tro. Faktisk, så skriver alle splittene ganske godt! Fine-splitten glir glatt og lett over papiret, og virker å ha jevn og god blekkflyt uten noen problemer. Det samme gjelder stumpsplittene, og jeg er imponert over at lederne på de tykkeste splittene holder tritt og klarer å levere nok blekk. De to tykkeste splittene var litt vanskelige å få i gang da jeg hadde satt inn patronene, men når først blekket begynte å flyte var det ingen problemer med noen av dem.

Alt i alt er dette et helt kurant starter-sett, men man skal ikke forvente å få den spesielle fyllepenn-følelsen her. Penna i seg selv er i ganske laber kvalitet, men fungerer som den skal, og skriver helt greit. Til 15 kroner vil jeg si man får ganske god valuta for pengene. Noen ny favorittpenn er dette dog ikke.

Print Friendly, PDF & Email
4 comments
  1. Anders Kristiansen

   Sier du det? Jeg sammenlignet med en standard-patron, men de var såpass forskjellige oppe ved åpningen at jeg bare antok de ikke var kompatible. Hvis de passer er jo det et veldig stort pluss!

 1. Anne Kathrine

  Jeg kjøpte det i dag. Koronapandemien har gjort at jeg har testet ut en del nye hobbyer. Men jeg skjønte ikke helt hvordan jeg skal bruke patronene. Skrudde opp penna og la ene patronen oppi, skrudde igjen,men ingenting skjedde. Er det noe jeg skal rive av eller åpne

  1. Anders Kristiansen

   Hei Anne Kathrine,
   Du må presse patronen inn i bakkant av grepseksjonen, slik at du bryter forseglingen. Du skal normalt merke et lite knepp når den kommer på plass. Deretter kan det av og til ta litt tid før blekket finner veien fra patronen, gjennom blekklederen og ut til splitten. Anbefaler at du monterer pennen igjen, og setter den opp ned i en kopp eller noe sånt, for å la tyngdekraften hjelpe til litt. Etter noen minutter bør den skrive.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.