Loading...
Omtaler

Ukas omtale – 3952 Abalone Shell

3952 er et taiwansk merke, men det er en stund siden jeg så noen penner fra dem nå, så det er mulig de ikke eksisterer lenger. De har tatt navnet etter høyden på Mount Jade, som er det høyeste fjellet i Taiwan. Jeg har hatt 3952 Abalone Shell i et par år, men aldri skrevet en omtale om den før nå.

Jeg kjøpte denne penna rett og slett fordi jeg ble helt bergtatt av det vakre materialet. Jeg synes også at hetta, med sine inngraverte bølger, var veldig fin. Penner med abalone-skjell har vi ikke sett så innmari mye av. Mabie Todd kom med ei limited edition-penn i abalone for et års tid siden, og Laban har et par modeller. Det finnes noen få andre eksempler også, men de er mindre kjente. Ellers er det vanlig å bruke skjell i den japanske “raden”-teknikken, men da har man ikke hele pennekropper av skjell. Det blir utrolig vakre penner av det, og man kan sitte lenge å bare studere materialet, for det er så mye dybde og variasjon i det.

Man kan postere hetta ved å skru den fast i bakenden av penna, men dette gjør den veldig lang og baktung. Uten å postere er penna perfekt balansert, i hvert fall for meg. Klipsen er hengslet, og ellers utformet slik at det er lett å få den over en bokside eller en skjortelomme, ettersom den bøyer seg litt utover. Ellers er grepseksjonen veldig liten, og jeg ender stort sett opp med å holde penna ovenfor gjengene.

Penna er utstyrt med en extra fine stålsplitt fra Bock, og fylles med en omformer. Jeg har vel tidligere gitt uttrykk for at jeg liker Bock-splitter godt, og denne er ikke noe unntak. Den er ganske hard, men glir lett over papiret, og legger igjen en fin, men bestemt strek. Den er forholdsvis tørr, og enkelte blekk vil nok tørke ut forholdsvis raskt i den.

Det er nok ikke skriveegenskapene man vil huske denne penna for. Den skriver fint, men det er ikke noe spesielt og unikt med splitten. Den fremstår tvert imot som ganske standard, og nesten litt kjedelig. Nei, det som får denne penna til å skille seg ut er designet og materialet. Den har likevel blitt litt anonym i min samling, og jeg har ikke brukt den så mye. Den ser rett og slett mye mer spesiell ut enn den er å skrive med.

Den eneste vestlige nettbutikken som tok inn 3952-penner var Pen Chalet, og de solgte denne penna for rundt $150. Det ser ikke ut til at de har tatt inn flere, og som jeg sa innledningsvis er jeg usikker på om 3952 i det hele tatt eksisterer lenger, ettersom vi ikke har sett noe nytt fra dem på en stund nå. Det er i så fall synd, for de hadde noen penner som virkelig hadde fortjent mer oppmerksomhet.

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.