Loading...
Ukas drømmepenn

Ukas drømmepenn – Visconti Medici Blue Imperiale

Det øyeblikket jeg først så et bilde av Visonti Medici Blue Imperiale, gikk den rett inn på ønskelista. Kanskje ikke helt øverst, men definitivt topp tre. Mange var usikre på hva som ville skje med Visconti da sjefsdesigner Dante Del Vecchio sluttet for noen år siden, men den italienske pennefabrikken har bare pumpet ut den ene fantastiske penna etter den andre, og det er ingen ting som tyder på at de har tenkt å stoppe med det første. Det kommer såpass mye nytt fra Visconti at det er nesten helt umulig for en skarve fyllepennblogger å holde tritt.

Den åttekantede Medici-serien har eksistert en stund, men akkurat denne versjonen kom på markedet nå i april. Størrelsesmessig og prismessig er Medici-pennene på linje med Homo Sapiens. Begge har Viscontis DreamTouch-splitt, begge har hook-safe-lock-systemet for å få hetta av og på, og begge er powerfillere (vakuumfyllere). Den største forskjellen på fasongen på penna er at Medici er åttekantet, og Homo Sapiens er rund. Mens Homo Sapiens er svarte (med mindre man kjøper en limited edition), kommer Medici i litt forskjellige farger. Hva man skal velge av Homo Sapiens og Medici hvis man bare skal ha én av dem, er med andre ord et spørsmål om hva man liker. Skriveegenskapene og generell størrelse/vektfordeling vil nok være bortimot det samme.

I Medici-serien tar Visconti i bruk et nytt materiale, som er en blanding av akryl og silkefiber de har valgt å kalle Acrosilk. Pennene har også mange subtile referanser til den betydningsfulle Medici-familien, som var en av de rikeste og mektigste dynastiene i Firenze. Våpenskjoldet deres er inngravert på senterbåndet, og fargekombinasjonene i pennene er referanser til mosaikken i Medici-villaene. Den åttekantede fasongen er en referanse til Dåpskapellet i Firenze, hvor også mange av medlemmene i Medici-familien ble døpt.

Jeg har ikke sett denne i noen norske butikker enda, men den kan for eksempel bestilles fra Pen Venture, hvor man må ut med €610 for den.

Alle bilder i denne saken er lånt fra Goulet Pens.

Print Friendly, PDF & Email
One comment
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.