Loading...
Ukas drømmepenn

Ukas drømmepenn – S.T. Dupont Shoot the Moon

I 1872 begynte Simon Tissot Dupont å lage luksuriøse reiseskrin for overklassen i Paris. Firmaet han startet lever fortsatt i beste velgående, og har i løpet av de 147 årene det har eksistert utvidet virksomheten til alle mulige forskjellige luksusartikler, alt fra klokker, kofferter, lightere, mansjettknapper m.m. Og ikke minst penner.

De har kanskje ikke de mest kjente pennemodellene, og personlig er jeg ikke noen stor fan av pennedesignene deres, men det var helt til jeg snubla over et bilde av Shoot the Moon-penna.

Hvor skal man begynne? Vel, penna er laget i gyldenbrun resin, med gullfiligris, og er inspirert av Jules Vernes bok “Fra jorda til månen” fra 1865. Boka er satt rett etter den amerikanske borgerkrigen, da en forening med våpeninteresserte (The Gun Club) bygger en kanon som kan skyte en liten kapsel med mennesker helt til månen.

Penna er dermed utformet som en gammel fransk kanon, med utsmykninger i astrolabium-design som viser forskjellige stjernetegn og månefaser. Ved hetta er det også en ring som kan justeres for å vise forskjellige månefaser, og klipsen kan foldes opp som et kanonsikte. Det er også plassert en månestein på klipsen.

I gavesettet som penna er en del av får man også en lærinnbundet notatbok, en pent utsmykket lighter med samme materialer og tematikk, et stativ man kan sette penna i, som virkelig får den til å fremstå som et stykke fransk artilleri, mansjettknapper, og ikke minst en rollerball-seksjon, slik at man kan bruke penna enten som fyllepenn eller rollerball. I boksen er de forskjellige elementene presentert slik at rollerballseksjonen framstår som et prosjektil som har blitt skutt ut av kanonen.

Dette er en av de mer spektakulære limited edition-pennene jeg har sett. Den kom i 2015 i 1865 eksemplarer (for å markere året boka kom ut), og hvis man vil ha den må man regne med å betale en del. Den ligger for $4.000 hos både Corounne du Compte og Penporium, men begge er utsolgt. Hos Novelli, ser det ut til at man må ut med over €9.000 for den, men jeg vet ikke om de har den på lager. Det ser også ut til at Airline International har den, men der må man ringe dem for å høre om pris. Om ikke annet kan man i hvert fall nyte bildene av den.

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.