Loading...
Ukas drømmepenn

Ukas drømmepenn – Platinum Izumo Hon-urushi Raden Maki-e Aurora

Izumo er en av toppseriene fra Platinum, og kan kanskje sammenlignes med hva Namiki er for Pilot. Serien inneholder en del penner laget av ulike materialer, og dekorert på forskjellig vis. Izumo-pennene har ingen rette linjer, og kurvene på pennene gir dem et unikt og elegant utseende.

Penna kommer i en gaveboks med en flaske blekk og en liten pennemappe.

Ukas drømmepenn tilhører denne serien, og har fått navnet “Aurora”. Den er dekorert med en kombinasjon av urushi, maki-e og raden. Den er først lakkert med urushi-lakk (laget av sevjen fra lakksumak-treet). Denne lakken legges i mange lag, og hvert av disse har lang tørketid, hvilket gjør at det tar lang tid å lage disse pennene. Deretter er penna dekorert med maki-e, som betyr noe sånt som “drysset bilde” på norsk. Her gjør man knøttsmå utskjæringer i lakken, og drysser fargepartikler som legger seg inni utskjæringene.

Splitten er den samme som på Platinum President-pennene, som er toppmodellen blant de ordinære pennene til Platinum.

For å toppe det hele går det to bånd med raden rundt pennekroppen og hetta. Det er vel båndene som har gitt penna navnet “Aurora”, etter nord- eller sørlyset. Denne teknikken starter litt på samme måte som maki-e, men i stedet for å fylle utskjæringene med små partikler, setter man inn større biter av abalone-skjell. Til slutt legges et nytt lag med lakk over dekoren.

Nærbilde av raden og maki-e.

Det ligger med andre ord mye håndtverk på høyt nivå bak en slik penn, og dette gjenspeiles i prisen. Denne modellen koster £1662,50 på Cult Pens. Det er naturligvis mye for en penn, men hvis man sammenligner denne med andre, tilsvarende penner fra andre merker, og hvor de samme teknikkene er brukt, er det faktisk ikke så ille.

Alle bildene i denne artikkelen er hentet fra Cult Pens.

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.