Loading...
Ukas drømmepenn

Ukas drømmepenn – nyheter fra Lamy

Ukas drømmepenn handler vanligvis om eksklusive, dyre, og for de fleste av oss, uoppnåelige penner. Men jeg prøver også å bruke denne spalten til å skrive om nye penner på markedet, og dermed gjør jeg et lite unntak fra gralpenn-tanken denne uka, og skriver om Lamy. Lamy kommer nemlig med utrolig mange special editions for tida, og i dette innlegget vil jeg gå gjennom noen av disse nyhetene. Best av alt: i motsetning til de fleste drømmepenner jeg legger ut her på bloggen befinner alle disse pennene seg i en prisklasse som burde være oppnåelig for de aller fleste av oss.

La oss begynne med årets special edition Lamy Safari. Lamy pleier hvert år å komme ut med en ny farge av denne modellen, som kun er tilgjengelig i et års tid. I år slår de på stortromma, og kommer med hele tre! Alle tre er i pastellfarger: mint glaze, blue macaron og powder rose. Alle fargene står i stor kontrast til tidligere Safarier, så dette er spennende!

Metallversjonen av Safari, nemlig Al-Star kommer også med en ny special edition hvert år, og i år er det Bronze som gjelder. På bildene som har kommet er den til forveksling lik Copper Orange, som var en Al-Star special edition i 2015, men Bronze ser litt lysere ut i fargen.

Lamy Joy kommer også med en ny special edition. Joy er egentlig en Safari, men med lengre kropp. Den kommer med stumpsplitt, og er sett på mer som en kalligrafipenn. Årets farge er hvit med rød klips. Den er dermed ikke så veldig forskjellig fra fjorårets special edition, som var hvit med sølvfarget klips, men den røde klipsen er unektelig en fin aksent mot den hvite pennekroppen.

Lamy Aion har nettopp kommet med to nye farger: blå og rød. Aion er en forholdsvis ny modell fra Lamy (de første kom i 2017), og de er laget av aluminium. Hittil har de bare vært å finne i svart og grå, så det er morsomt å se at de utvider med litt sprekere farger.

Sist men ikke minst: Lamy Studio kom i høst med to nye farger: terracotta og oliven. De kom i september, og kan kanskje ikke omtales som nyheter lenger, men jeg syntes de er verdt å nevne, ikke minst fordi fargene er ganske unike. Fargene minner også om de to første Safariene som kom i 1980: Terra Red og Savannah Green, og er dermed en fin referanse til en viktig del av selskapets historie. I likhet med Aion har disse kun eksistert i svart- og gråtoner hittil, så det er fint å se litt mer farger på Studioen også.

Har du planer om å kjøpe noen av de nye Lamy-pennene?

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.