Loading...
Ukas drømmepenn

Ukas drømmepenn – Namiki Fuji and Meiji-Maru 100th Anniversary

Pilot feiret hundre år i fjor, og i den forbindelse kom de med flere limited edition-penner for å markere jubileet. En av disse var Namiki Fuji and Meiji-Maru 100th Anniversary. Den ble laget i 800 eksemplarer, og så og si revet bort fra hyllene på kort tid. Vi ser litt nærmere på den i dette innlegget.

Penna er laget i dyp blå lakk, og dekorert ved hjelp av såkalt Togidashi-Taka Maki-e, hvor motivet er malt på penna med en teknikk som gjør at det er forhøyet, og deretter polert. Man vil derfor også kunne kjenne motivet med fingrene når man holder penna.

Bildet er lånt fra Fountain Pen Hospital.

Motivet på penna er todelt: på pennekroppen er det avbildet et seilskip, og på hetta kan man se Mount Fuji. Japans høyeste fjell, Mount Fuji, er et viktig symbol i japansk kultur, og representerer verdier som høye mål, sterke idealer og suksess. Pilot har også et motto som sier “hva Fuji er for fjell, er Pilot for fyllepenner”. I dette mottoet ligger også ønsket fra selskapets grunnleggere om at Pilot skal være kjent i hele verden på samme måte som det ikoniske fjellet. Fuji er også avbildet på splitten på denne penna.

Skipet som er avbildet på penna er Meiji-Maru, et tomastet seilskip bygd for japanske myndigheter i 1873, som ble gitt til Tokyo Nautical School i 1897 som skoleskip. Begge grunnleggerne av Pilot, Ryosuke Namiki og Masao Wada, var elever på denne skolen, og seilte med skipet. Navnet på selskapet deres er også på mange måter inspirert av dette. En Pilot, eller en los, er en person som leder skip trygt gjennom farlige farvann, og navnet ble valgt fordi selskapet på samme måte ville være en ledende figur i fyllepennindustrien.


Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.