Loading...
Ukas drømmepenn

Ukas drømmepenn – Nakaya Dorsal Fin Version 2 Heki-tamenuri

Nakaya har lenge vært kjent for å lage noen av de vakreste og mest stilrene asiatiske pennene. Kombinasjonen av nydelige materialer og eksepsjonelt håndtverk har gjort disse pennene svært populære, på tross av den høye prisen. I mange tilfeller må man også belage seg på lang ventetid hvis man vil sikre seg en spesifikk Nakaya. En av de mest ikoniske modellene deres er Dorsal Fin.

Penna er laget i ebonitt, som er vulkanisert naturgummi. Dette blir et ganske hardt materiale som man former penna ut av, før den lakkeres med urushi-lakk. Urushi lages av sevjen til lakksumak-treet. Den har lang tørketid, og pennene lakkeres i mange lag, hvilket betyr at det ofte tar månedsvis å lage en penn. Det som også gjør Dorsal Fin-pennene spesielle er at den karakteristiske ryggfinnen helt og holdent er bygd opp av urushilakk. Ebonittkroppen under er helt rund. Lakken er også gjort slik at de innerste lagene er i en annen farge enn det ytterste. Man kan se dette i kantene, hvor innerfargen (i dette tilfellet grønt) vises der hvor ytterlaget er slitt litt ned. Etter hvert som man bruker penna vil man få frem mer av den indre fargen der fingrene sliter ned det ytterste lakklaget.

Fasongen på penna er helt unik, med ryggfinnen som går nedover hele pennekroppen. Ryggfinnen fungerer også som en stopper, og hindrer penna i å trille. Den har ikke klips, som ville sett rart ut på denne penna. Nakaya lar fasongen på penna snakke for seg, og bryter den ikke opp med unødvendige graveringer, ringer etc.

Nakaya har sitt utspring fra Platinum, og splittene er laget av dem. Penna bruker også patroner eller en omformer fra Platinum. Hvis man vil gjøre penna enda litt mer spesiell, kan man få kjøpt håndmalte Platinum-omformere.

Nakaya Dorsal Fin Version 2 Heki-tamenuri koster $1.500 på nibs.com. De vil også teste, og eventuelt justere splitten for deg, og kan slipe om splitten hvis du ønsker at den skal ha andre attributter enn standardsplittene.

Alle bilder i denne saken er lånt fra nibs.com.

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.