Loading...
Ukas drømmepenn

Ukas drømmepenn – Montblanc Writer’s Edition Rudyard Kipling

Som jeg skrev i min gjennomgang av Montblancs Writer’s Edition-serie i fjor, kommer det en ny penn i denne serien en gang i året. Siste utgave har akkurat blitt lansert, og denne gangen er det forfatteren av “Jungelboken”, Rudyard Kipling, som blir hedret.

Pennen kommer i tre forskjellige versjoner, hvor den billigste faktisk er langt mer overkommelig i pris sammenlignet med tidligere writer’s editions. Det vil si, alt er jo relativt, men 835 britiske pund er faktisk ikke så ille for en av disse pennene. Tidligere utgaver i serien har vanligvis ligget en del høyere i pris, skjønt det har variert fra penn til penn.

Som vanlig er det en del detaljer her. Fargen på pennen er inspirert av bokomslaget på førsteutgaven av Jungelboken. Montblanc har kalt materialet “jungle green resin”). Øverst på klipsen ser vi et ulvehode, som representerer flokken Mowgli vokser opp i, og oppe ved toppen av hetten kan man lese starten og slutten på Kiplings dikt “If”: “If you can keep your head when all about you are losing theirs…you’ll be a man my son”. Kiplings initialer er inngravert på grepseksjonen. På splitten er det bilde av en globus, som referer til Kiplings mange reiser som korrespondent. Jeg har ikke klart å finne ut hvor mange eksemplarer som blir laget av denne pennen, selv om den er omtalt som en limited edition.

Som vanlig kommer Montblanc med en dyrere versjon også. Denne kommer i 1895 eksemplarer. Tallet symboliserer årstallet da diktet “If” ble skrevet. Denne versjonen har noen flere referanser til Jungelboken. Den er også laget av jungelgrønn resin, men oppå der finner vi et lag med champagne-gull med utskjæringer slik at materialet under vises gjennom. Nedover pennekroppen har vi tigerstriper inspirert av Shere-Khan, og på hetten ser vi noen av apene som kidnapper Mowgli. Øverst på hetten kan man se ruinbyen apene bor i, og på klipsen er det inngravert et elefanthode. Prisen på denne versjonen er en god del høyere, og for å skaffe seg den må man ut med hele 3.285 britiske pund.

Som om ikke dette var nok er det også en enda mer eksklusiv utgave i kun 70 eksemplarer. Jeg har ikke funnet informasjon om denne på Montblancs nettsider, men fant et bilde og en kort beskrivelse på luxexpose.com. Her har vi et rubinrødt materiale under, og et gulloverlegg i to toner (gull og rhodium). Nedover pennekroppen og hetten kan vi se en skog av bambus, som også fortsetter i form av graveringer på grepseksjonen. Også på denne versjonen har vi ulvehodet øverst på klipsen og et par aper på hetten. Det er også satt inn en diamant på klipsen. Hva denne koster har jeg ikke klart å finne ut, men jeg vil anta at den er en god del dyrere enn de andre to, med god margin.

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.