Loading...
Ukas drømmepenn

Ukas drømmepenn – Aurora 88 Nettuno

Auroras serie med limited edition-penner inspirert av solsystemet og verdensrommet har de siste par årene hatt hovedrollene i mange våte pennedrømmer, så når de nå kommer med en ny penn i serien er det naturlig å skrive om den i Ukas drømmepenn.

Serien startet med Aurora 88 Sole i 2016, og ble fulgt opp med den fantastiske Nebulosa året etter. I tiden etterpå har tre av solsystemets planeter fått hver sin penn oppkalt etter seg: Mars, Uranus og Saturn, og nå er det Neptun som står for tur med Aurora 88 Nettuno.

Nettuno er laget i marmorert blå “auroloide”, som Aurora kaller sitt eget materiale. Jeg vil tro auroloide er en form for akryl, men at Aurora muligens lager akryl-barene sine selv, og dermed har gitt dem et eget navn. Aurora lager også splittene og lederne til disse pennene selv, istedet for å kjøpe inn fra Bock, JoWo eller andre splittfabrikker slik så mange andre pennefabrikker gjør. Det gjør at Aurora-splittene føles litt annerledes å skrive med enn noen andre splitter, og når de i tillegg har rykte på seg for å ha eksepsjonelt gode splitter er det jo tydelig at de gjør noe riktig.

Apropos splittene så kan man på disse pennene velge mellom hele elleve forskjellige splittyper: EF, F, M, B, BB, stub, italic, CEF, CF og CM (C-en står for “calligraphy”). Man kan også sette flekssplittene fra Aurora i denne hvis man har en av limited edition 88 flex-pennene som kom i 2017. Er det noen andre penner på markedet nå med et så stort splittutvalg? Ikke som jeg vet om, i hvert fall!

Aurora 88 Nettuno kommer på markedet i april en gang. Jeg er usikker på prisen, men man må trolig regne med rundt 10.000 kroner totalt hvis man skal importere den til Norge. I likhet med tidligere modeller i denne serien kommer Nettuno i 888 eksemplarer, som er individuelt nummerert.

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.