Loading...
Ukas blekk

Ukas blekk – Pilot Iroshizuku Take-sumi

Det er veldig sjelden jeg bruker svarte blekk. Jeg liker at fyllepennblekk har litt farge i seg, og synes rett og slett at svart er litt kjedelig. Men av og til er det praktisk å kunne skrive med svart strek, og jeg kan jo heller ikke nekte for at jeg har enkelte penner som gjør seg utrolig godt med svart blekk.

Jeg har noen svarte blekk i samlingen min, men synes det er vanskelig å si noe om på hvilken måte de skiller seg fra hverandre. De er jo alle sorte, og jeg har ikke brukt noen av dem nok til å kunne si med sikkerhet hvordan de oppfører seg i pennene.

Men Pilot Iroshizuku Take-sumi har jeg faktisk brukt litt siden jeg kjøpte det. Som med de andre blekkene i Iroshizuku-serien oppfører det seg usedvanlig godt. Det flyter lett gjennom pennen, og skriver glatt og fint. Mens enkelte andre sorte blekk ofte tendererer til å være mer mørk grå enn sort, så synes jeg Take-sumi er mørkt nok til at det lever opp til navnet, som kan oversettes til “bambus-kull”.

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.