Loading...
Ukas blekk

Ukas blekk – Pilot Iroshizuku Ku-jaku

De fleste som følger med her på Fyllepenna.no vet at jeg er svak for Pilot sine Iroshizuku-blekk. Serien har 24 forskjellige blekk, i tillegg til de sju jubileumsblekkene som kom i vår. Av alle disse er muligens Ku-jaku det jeg liker aller best.

Ku-jaku betyr visstnok “påfugl” på japansk, og det er jo et passende navn til dette blekket. Fargen kan vel defineres som blå, med et lite hint av grønt, og kan minne litt om diverse aquamarine-blekk som finnes på markedet. Jeg synes likevel at mens aquamarine-blekk ofte har en tendens til å være litt blasse i fargen, er Ku-jaku mye klarere og friskere. Det er godt med shading her, og også et snev av rødt skinn, skjønt du skal være litt heldig med både penn og papir for å få frem dette skinnet.

Som de andre Iroshizuku-blekkene er dette et vått blekk som flyter usedvanlig godt gjennom pennen, og er lett å vaske ut. Det oppfører seg jevnt over veldig godt. I tillegg kommer det i en av de vakreste blekkflaskene på markedet. Da får det bare være at det også er ganske dyrt, til oppunder 400 kroner flaska her til lands. Det er et eksepsjonelt bra blekk, så jeg vil si prisen er verdt det.

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.