Loading...
Ukas blekk

Ukas blekk – Graf von Faber-Castell Garnet Red

Jeg har et par flasker med blekk fra Graf von Faber-Castell stående som jeg nesten aldri bruker, og hver gang jeg faktisk har fylt en penn med ett av dem, har jeg lurt på hvorfor jeg ikke bruker dem mer enn jeg gjør. Ett av dem er Garnet Red, en nydelig burgunder-rød i en av de fineste flaskene på markedet.

Blekket har fått navn etter edelsteinen granat, som ofte har en rødlig farge. Granateple kommer også av dette ordet, og har samme farge. Dette er forøvrig en stein som forekommer flere steder her til lands. Men nok om steinen. La oss snakke om blekket!

I likhet med mange andre europeiske (og kanskje spesielt tyske) blekk er Graf von Faber-Castell Garnet Red forholdsvis tørt. Dette skyldes nok at europeiske penner ofte skriver ganske vått. På tross av dette flyter blekket godt gjennom pennen, og skriver pent. Når en penn med dette blekket har blitt liggende en stund uten å brukes, har jeg opplevd at blekket har blitt litt tykt og klissete når man skriver med det igjen, men så lenge man bruker pennen jevnlig vil man ikke ha dette problemet, og da oppfører blekket seg veldig godt.

Garnet Red har en nydelig farge. Blekket shader ikke mye, og har ikke noen spesielle egenskaper utover det at det har en utrolig fylde i seg. Dermed savner man heller ikke shading og skinn og slikt som vi penne- og blekkentusiaster har en tendens til å sette ganske høyt.

Flasken er verdt å si litt mer om. Den er tung, kanskje den tyngste blekkflasken jeg har, og med et volum på 75 ml er den også en av de største flaskene jeg har. Det er mye glass i den. Den har en veldig tykk bunn som gjør den veldig stabil, og så godt som umulig å velte. Toppen er for det meste av plast, men jeg mistenker at det også er noe metall inni den, for den har en viss tyngde. Ikke minst er åpningen stor nok til at man komfortabelt kan fylle en hvilken som helst penn, i motsetning til visse andre flasker på markedet. Det er en vakker flaske med et klassisk utseende som også fint kan pynte opp et skrivebord.

Prismessig snakker vi i overkant av £20 hos Cult Pens, og det er virkelig ikke dårlig med tanke på hva man får for pengene, både i mengde og kvalitet.

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.