Loading...
Uten kategori

Status for samlingen – september 2020

Jeg skrev i et blogginnlegg i januar i år at et av målene mine for 2020 var å kjøpe færre penner, og å redusere samlingen. Jeg har ikke klart å holde målet om å bare kjøpe fem nye penner i år, men jeg har definitivt kjøpt færre penner enn jeg har gjort før om årene. Gjennom nettbutikken min har jeg også solgt unna noen av pennene i samlingen, men de siste månedene har jeg følt at den godt kan reduseres en god del mer.

Som jeg skrev i januar, deler jeg gjerne samlingen i tre deler: Pan-penner, brukspenner og referansepenner. Det har etter hvert slått meg at jeg ikke har det store behovet for referansepenner som jeg tidligere trodde. Dette er altså populære penner som jeg har primært for å kunne sammenligne mer ukjente penner med i blogginnleggene mine. Referansepenner er penner som Lamy Safari, TWSBI Eco, Pilot Metropolitan, Kaweco Sport etc. Dette er penner jeg ikke bruker til vanlig, ettersom jeg har en god del andre penner i samlingen som jeg rett og slett liker bedre. I det siste har jeg snudd tankegangen litt, og kommet fram til at pennesamlingen bør foregå på mine egne premisser, og at det bare er tull å ha en haug med penner bare for å kunne trekke frem på bloggen en sjelden gang, for å sammenligne med andre penner. Jeg har uansett nok erfaring med disse pennene, og nok bilder i arkivet mitt, til at det bør la seg gjøre å sammenligne uten å faktisk eie alle pennene selv.

Jeg har derfor bestemt meg for å selge nesten alle referansepennene mine. Jeg selger også en del av brukspennene, ikke fordi jeg ikke liker dem, men rett og slett fordi de av ulike grunner nesten alltid blir nedprioritert til fordel for andre penner som jeg liker bedre. Det er også en fornyingstanke her, og ved å selge noen av pennene mine, kan jeg kanskje finansiere innkjøp av nye penner jeg har mer lyst på.

Brukspennene mine, slik samlingen ser ut per i dag.

Jeg har en pennekoffert som tar 30 penner, og målet mitt nå er at brukspennene alle skal få plass i denne. Hvis den er full, og jeg ønsker meg en ny penn, må jeg kvitte meg med en av de andre pennene. Dette vil hjelpe meg å tenke mer nøye gjennom hvilke penner jeg faktisk ønsker å ha i samlingen, det vil redusere antall innkjøp noe, og ikke minst setter det en fornuftig ramme rundt samlingen. Målet framover blir da å kuratere en samling med 30 brukspenner jeg virkelig elsker. Penner som utfyller hverandre, og som faktisk blir brukt. Akkurat hvordan samlingen blir seende ut etter hvert er umulig å vite nå, så det får vi komme tilbake til. Det er heller ikke et uttalt mål at kofferten skal være full. I skrivende stund er den faktisk ikke det, og etter å ha tatt ut de pennene jeg ønsker å kvitte meg med, har jeg 23 penner i kofferten.

Pan-penner.

I tillegg til de 23 brukspennene har jeg fortsatt Pan-samlingen, som ikke har vokst så mye det siste halvåret, med unntak av et par Pan Formpoint-penner. Jeg har også opparbeidet meg en liten samling med norske blekkflasker i løpet av det siste året, og tilsammen utgjør Pan-pennene og blekkflaskene et lite mikromuseum over norsk håndskrift- og fyllepennhistorie. Det er en samling jeg selvfølgelig tenker å fortsette å bygge opp videre framover.

Samlingen med norske penner og blekk.

Jeg har også trukket Conklin All American-pennene ut av brukspenn-delen av samlingen. Det begynner å bli en del av dem, og jeg kommer nok til å fortsette å kjøpe dem etter hvert som det kommer nye utgaver. Med disse pennene er målet å alltid ha en komplett samling, hvilket er litt utfordrende akkurat i år, for nå har det altså kommet hele sju nye utgaver av denne bare i løpet av de siste par-tre månedene. De er heldigvis ikke uoverkommelig dyre.

Conklin All American-samlingen. Her har jeg også i skrivende stund fire (!) nye på vei i posten.

Det har vært fint å ta en ordentlig gjennomgang av samlingen de siste ukene, og det var på tide å tenke litt nytt. Nå føler jeg at jeg har et godt utgangspunkt for å jobbe videre med samlingen, jeg har rom for å utvikle den, samtidig som at jeg har satt meg noen klare rammer for den (som ikke er for restriktive).

Diverse-delen av samlingen: En nydelig Northman-penn i en fantastisk håndlaget boks, et par retro blyantspissere, en regnestav, et gammelt trepenal, noe Namiki-reklame, samt en del blyanter (fullstendig samling av Blackwing Volumes, noen spesialutgaver fra Caran d’Ache, samt et par pakker med Viarco-blyanter).

Jeg kvitter meg med hele 24 penner, alt fra diverse starter-penner (Lamy Safari, Pilot Metropolitan, TWSBI Eco, TWSBI Go m.fl.) til litt mer eksklusive spesialutgaver og penner som ikke er så lette å få tak i lenger (TWSBI Micarta, Visconti Divina Elegance Midi, Conklin Duraflex Endless Summer etc.). Alle disse ligger nå ute i nettbutikken, for de som måtte ha lyst til å ta en kikk der.

Her er noen av pennene som nå ligger ute til salgs (klikk på lenkene nederst på hvert bilde for å komme til produktsiden for den aktuelle pennen):

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.