Loading...
Søndagssplitten

Søndagssplitten – Sylvester Stallones penn

Det er ikke mange A-kjendiser (i hvert fall ikke nå til dags) som fronter pennemerker. Fyllepenner har liksom ikke samme status som for eksempel biler eller klær på dette området. Og det er jo egentlig litt rart. Det er for eksempel mange kjente forfattere som er ganske åpne om at de bruker fyllepenn. Hvorfor har ingen pennemerker laget en reklameavtale med Neil Gaiman, for eksempel? I farta kan jeg bare komme på ett eksempel på et slikt samarbeid mellom et pennemerke og en internasjonal kjendis, og det er kanskje en av de siste kjendisene man skulle tro ville være aktuell for noe slikt: nemlig Sylvester Stallone.

Historien bak dette samarbeidet er at Stallone visstnok lenge har vært stor fan av Montegrappa, og hadde ei veldig sjelden limited edition-penn fra dem som han brukte til å signere kontrakter og andre viktige dokumenter. Da han mistet denne penna tok han kontakt med Montegrappa for å høre om det var mulig å få tak i en ny utgave av den samme penna. Det var det ikke, men Montegrappa foreslo at de i stedet kunne designe ei ny penn i samarbeid med skuespilleren. Som sagt så gjort, og i 2011 kom den infamøse Montegrappa Chaos på markedet.

Sylvester Stallone er kanskje ikke den første personen man assosierer med dyre penner, men når han først skulle samarbeide med et pennemerke, kan jeg ikke se for meg et mer passende merke enn Montegrappa, som spesielt på de dyreste pennene sine er omtrent like subtile som et godstog. Man kan se mange paralleller mellom Montegrappas produktkatalog og Sylvester Stallones filmografi. Ja, det er mye bra i begge, men det er da jaggu meg en del ting som kanskje aldri burde sett dagens lys også.

I følge Stallone var penna inspirert av 1600-talls-kunstnere som Battista Franco, Albrecht Dürer, Hans Sebald Beham, og Antonio Pollaiolo, og skulle ha “en følelse av renessansen, da ting var vanskelig, simplere, og kanskje mer nobelt, sammenlignet med vår tids teknologiske samfunn”. Det i seg selv høres jo ut som et glimrende utgangspunkt for en penn, men jeg sliter litt med å forstå hvordan i all verden dette utgangspunktet ledet fram til det endelige produktet.

Det er også noen interessante motsetninger i måten Stallone og Montegrappa beskriver denne penna på, og den ekstremt tackye promovideoen de laget til den. For å si det sånn: Stallone har spilt i en del temmelig dårlige filmer i løpet av karrieren, men promovideoen er muligens de dårligste fire minuttene med film han har medvirket i.

Chaos er virkelig ei enorm penn, men det er artig å se hvor liten den blir i de svære nevene til Stallone. Penna hadde også en liten rolle i The Expendables 2:

Den ble en snakkis i Hollywood, og Montegrappa fikk tonnevis med oppmerksomhet rundt den. Riktignok var det stort sett negativ oppmerksomhet, men som man sier: all reklame er god reklame. Et av de morsomste innslagene var det kanskje TMZ som sto for. Jeg tror ikke det er noen andre pennemerker som har blitt omtalt av TMZ:

“What if Ed Hardy threw up on a pen?”

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.