Loading...
Søndagssplitten

Søndagssplitten – Restaurering av Waterman’s Ideal no. 3

Denne uka tester jeg noe nytt, med en video i stedet for en skriftlig søndagssplitt. I videoen viser jeg hvordan jeg restaurerer en gammel fyllepenn, og det er rett og slett mye lettere å demonstrere på video enn med tekst og bilder, så det var en glimrende anledning til å prøve ut et annet format på Søndagssplitten.

Dette er altså en Waterman’s Ideal no. 3 fyllepenn som trengte en ny blekkslange, samt litt omsorg og kjærlighet. Som det ofte er med gamle penner var det ikke bare å demontere den og sette i en ny slange, men det får dere se i videoen:

Jeg nevner et par nettbutikker i videoen. Den viktigste av dem er Pen Dragons, også kjent som vintagepensacsandparts.com. De har en god del deler og verktøy til reparasjon av gamle fyllepenner, og er et must for de som ønsker å begynne med dette. De har base i Storbritannia, og er den eneste nettbutikken jeg kjenner til i Europa som har et visst utvalg av reparasjonsutstyr for fyllepenner (hvis noen har kjennskap til andre lignende nettbutikker setter jeg pris på tips). Det er flere tilsvarende butikker i USA, men da blir det fort dyrt i frakt.

Den andre nettbutikken jeg nevner er Fountain Pen Hospital. De holder til i New York, og har noe reparasjonsutstyr, men du finner de samme tingene på Pen Dragons, hvor frakten er mye billigere.

La meg få vite i kommentarfeltet her eller på Youtube/Facebook hva dere synes om blogginnlegg i videoformat. Og hvis dere har spørsmål til det som blir demonstrert i videoen er det selvfølgelig bare å komme med det også.

Print Friendly, PDF & Email
4 comments
  1. Kjartan Skogly Kversøy

    Takk for en fin video. Så vidt jeg vet kan alle typer skjellakk brukes. Fordelen med skjellakk er at den reagerer/går i oppløsning med vann. Den anbefales av alle som restaurerer penner. Liberon selger skjellakk i 250ml og 500ml som jeg mener kan brukes. Det er i så fall til tusenvis av penner altså. Liberon har også van Dyck krystaller som blir til valnøttblekk. Det gir nydelig brunt blekk som er vannbasert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.