Loading...
Søndagssplitten

Søndagssplitten – Pennebokser

Når vi får nye fyllepenner er de fleste av oss mest opptatt av å pakke dem opp og teste dem med en gang. Boksen penna kommer i blir vanligvis slengt til side, plassert i skap eller skuffer, eller til og med kastet. Men mange av disse boksene er jo ganske fine, og i mange tilfeller ligger det også mye arbeid bak designet og produksjonen av selve boksene. I dette innlegget slår jeg et slag for de ydmyke penneboksene, som vanligvis ikke får den oppmerksomheten de fortjener.

Conklin har alltid fine bokser til sine penner. Og Visconti Van Gogh-pennene kommer i bokser hvor maleriet som har inspirert penna er inkluder inni lokket.

Pennebokser er ofte mer enn bare embalasje. Ja, de har en helt spesifikk funksjon, i det at de skal beskytte pennene under transport, men de gjør også en viktig jobb i presentasjonen av penna. Det er en helt spesiell følelse når man får en dyr penn i posten og den ligger i en vakker boks. Det sier noe om hvordan de som har laget penna ønsker at den skal framstå, og hvordan de vil at førsteinntrykket ditt av penna skal være.

Aurora 88 Limited Edition Flex. Her var det også med en liten flaske Aurora Black. Den gule penna “popper” i den helsvarte boksen.

Første gang du ser en ny penn (annet enn på bilder i nettbutikker) ligger den i boksen. En fin boks viser at pennefabrikken bryr seg om produktet sitt, og respekterer det nok til at de legger tid og resurser i innpakningen. I disse tilfellene er boksen litt av opplevelsen med å åpne og ta i bruk en ny penn. Ofte skal man gjennom flere lag med innpakning før man kommer inn til penna, og enkelte ganger kan man få assosiasjoner til russiske matrjosjka-dukker, eller egyptiske mumier, som gjerne lå i flere kister og sarkofager inni hverandre. Kroneksempelet her er nok settet med de sju jubileumspennene til Pilot/Namiki, som kom ut i fjor. De som ikke har sett videoen hvor Brian Goulet pakker ut disse pennene enda bør gjøre det. Boksen, innpakningen og presentasjonen av innholdet er så vanvittig vakkert utført at man bare blir sittende og måpe når man ser det:


Selv tar jeg alltid vare på boksene når jeg får nye penner, men med en samling som nærmer seg 100 penner begynner boksene etter hvert å ta mye plass. Likevel har jeg ikke hjerte til å kaste dem. Hvis jeg en gang skal selge en penn er det veldig fint å kunne selge den i den originale boksen. Det øker verdien på penna, i mine øyne, og det at den forrige eieren har brydd seg nok til å ta vare på boksen er også positivt. Da har vedkommende sannsynligvis også tatt godt vare på penna.

Visconti Homo Sapiens London Fog: kom i en solid boks laget av tykt, lakkert tre. Materialet og lakken minner litt om det man finner på konsertflygler. Dette er en høykvalitetsboks som fint kan brukes som smykkeskrin hvis man ikke vil oppbevare penna i den.

Boksen kan være fin til å oppbevare penna i når du ikke bruker den. En bra penneboks trekker til seg oppmerksomheten, og viser fram penna på en glimrende måte. Dermed egner den seg også godt til å stille ut penna i en hylle eller på skrivebordet, dersom man ønsker det.

Montegrappa Extra 1930 i sin boks, som lå inni en annen pappboks, som hadde en kartong-sleeve rundt seg da jeg fikk den.

Man kan selvfølgelig også bruke boksene til helt andre ting. Det er jo fine bokser i seg selv, så hvorfor ikke bruke dem til å oppbevare ting i? Det er selvfølgelig ikke alle pennebokser som passer til andre ting, men på mange bokser kan man ta ut innmaten og tilpasse boksen til annet bruk. Jeg har for eksempel en Conklin-boks som passer helt perfekt til å ta med seg seks 30ml-flasker med Diamine-blekk.

Ligger blekkpatroner og omformere og slenger rundt omkring på skrivebordet ditt? Bruk en penneboks til å oppbevare dem i! Eller hva med å gjøre om en av boksene til et smykkeskrin? Eller bruke den til å samle sammen lommebok, nøkler og andre EDC-ting i stedet for at det skal ligge strødd utover?

London Fog-boksen fra Visconti kan fint brukes til å oppbevare saker og ting når jeg tømmer lommene etter å ha vært ute en tur.

Tar du vare på boksene når du kjøper nye penner? Og bruker du dem til noe?

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.