Loading...
BlekkomtaleGjesteinnleggSøndagssplitten

Søndagssplitten – Oktoberpalett

Ukas Søndagssplitt er skrevet av Liv Mogstad Strickert.

Høsten er ikke min favorittårstid. Heldigvis kan jeg trøste meg med vakre fargekombinasjoner både ute og inne!

Jeg har rota i blekkprøvekassen min og funnet fram en fargepalett jeg har lyst til å bruke i oktober. Blekkene er en blanding av gamle favoritter og nye bekjentskaper.

Habanero, Ancient Copper og Sunshine Yellow har jeg flasker av, resten har jeg bare som prøveglass.

Sailor Ink Studio no. 223: Pen, dyp gråfarge med grønn-lilla undertoner. Jeg har til gode å se fargevariasjonene i en penn, men det er utrolig flott i store felter. Prøveglasset mitt er nå helt tomt, så jeg får ikke testa det i andre penner med bredere splitt 🙁

Montblanc Lavender Purple: Den mest positive overraskelsen. Hadde ingen forventninger, men blekket har en dyp lillafarge med nydelig skinn. Det har dessverre også gått ut av produksjon. Jeg har foreløpig ikke sett en grundig sammenligning av dette med den nye lillafargen i standardutvalget til Montblanc, Amethyst Purple.

Noodler’s Black Swan in Australian Roses: Et av må-ha-blekkene da jeg begynte å interessere meg for fyllepenner – med et idiotisk langt navn. Pen, mørk rosa med fine fargevariasjoner, men det er svært mettet, noe som gjør at det også tørker veldig sakte. Jeg har hørt at det hjelper å tynne det ut med litt vann, men har til gode å teste det selv.

Diamine Ancient Copper: En klassiker! Pen brun-rød farge med bittelitt skinn, tørker kjapt. Gammel favoritt, veldig anvendelig og et “must i høst” 😛

Noodler’s Habanero: Den oransje utgaven av Apache Sunset. Perfekt oransje (for meg) med nydelige fargevariasjoner, men som med det andre Noodlers-blekket i denne lista, tørker det svært sakte (enda saktere enn BSiAR), noe som gjør det krevende å bruke til daglig.

Diamine Sunshine Yellow: Fin, klar gulfarge, men flyter veldig dårlig i pennen. Krystalliserer seg litt (vanlig “trøbbel” med gul- og rødfarger?) – og er det eneste Diamine-blekket jeg har prøvd som har vært “vanskelig”. Alternative klare, rene gulfarger kunne vært Pilot Iroshizukus daikokuten eller Sailors Ink Studio no. 770 (som dessuten har et nydelig skinn!).

Rohrer & Klingner Alt-Goldgrün: Et blekk jeg har hørt mye om, og som jeg gledet meg til å prøve. Det skuffet ikke – nydelig farge, herlige fargevariasjoner, god flyt. Ønsker meg flaske av dette!

Pilot Iroshizuku fuyu-syogun: Pen, ganske lys gråfarge som går i retning blått. Som andre Pilot-blekk oppfører det seg fint i alle penner jeg har testa. Det eneste ankepunktet jeg har er at det kanskje er litt kjedelig?

Hvilke farger liker du å bruke om høsten? Lar du i det hele tatt årstidene inspirere blekkvalgene dine?

Print Friendly, PDF & Email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.