Loading...
Søndagssplitten

Søndagssplitten – Nytt år, nye muligheter

Det er et nytt år, og med det er det naturlig å tenke over hvilke mål man har for året som kommer. Hvilke muligheter vil 2019 bringe? Og hvilken vei vil jeg at fyllepennhobbyen skal ta det neste året?

Mabie Todd Majestic

Nyttårsforsettene mine angående fyllepenner er i stor grad knyttet opp til hva jeg ønsker å gjøre med denne bloggen. Med en egen blogg har jeg frihet til å gjøre akkurat hva jeg vil, og jeg velger å intensivere bloggingen litt sammenlignet med fjoråret, og kjører hardt ut med tre faste innlegg i uka. Vi får se hvordan det går i lengden, men forhåpentligvis skal jeg klare å opprettholde den publiseringsraten.

Jeg har også noen andre mål med hobbyen som jeg forhåpentligvis vil realisere i løpet av året som kommer. Jeg vil begynne å spare til en Montblanc Writer’s Edition Hemingway. Den blir neppe kjøpt i 2019, men hvis jeg klarer å sette til side litt penger til den jevnlig vil den være oppnåelig neste år. Jeg har også lyst til å skaffe meg en Wahl Eversharp Decoband. Også en dyr penn, men hakket mer overkommelig enn Hemingway-penna.

3952 Abalone Shell

Utover det er vel egentlig målet heller å begrense innkjøpene. I 2019 vil jeg kjøpe færre penner enn jeg har pleid å gjøre, men de jeg kjøper vil sannsynligvis være i høyere prisklasser enn jeg har vært vant til. Hva kan jeg si? Jeg har en forkjærlighet for dyre og eksklusive penner, med de fordelene og ulempene det fører med seg.

Et annet mål jeg har for 2019 er å komme meg på et penneshow. Jeg hadde lenge en plan om å dra på DC Pen Show i starten av august, men dette har jeg egentlig skrinlagt til fordel for London Writing Equipment Show 6. oktober. Det er ikke helt sikkert enda, men jeg håper på å ta turen dit. Det er i hvert fall en god del lettere å komme seg til London enn til Washington.

Esterbrook Estie Tortoise/Gold

I tillegg til å tenke over hva det nye året vil bringe, liker jeg å gjøre opp litt status ved årsskiftet. Hvor er jeg nå, og hva er utgangspunktet for året som kommer?

Jeg har gått gjennom pennesamlinga mi (som dere kan se her), og har i skrivende stund 85 fyllepenner (pluss en del vintage-penner i varierende stand som jeg ikke har identifisert som spesifikke modeller). De 85 pennene er fra 26 forskjellige merker, så det er forholdsvis stor variasjon i samlinga. Ikke minst er det fortsatt mange penner igjen blant disse som jeg ikke skrev om på Blekkflekken da jeg var skribent der, og mange av disse vil dere nok få se nærmere på i løpet av de neste månedene.

En kjapp opptelling avslører at jeg har rundt 140 flasker blekk, som skulle være mer enn nok blekk for et helt liv og vel så det, uten at det sannsynligvis stopper meg fra å kjøpe mer. Jeg kommer til å legge ut en oversikt over blekksamlingen min også etter hvert.

Conklin All American Yellowstone

Jeg gleder meg til 2019, og tror det vil bli et bra år. I første omgang gleder jeg meg til å komme ordentlig i gang med denne bloggen, men det er også mye annet å se fram til.

Hvilke nyttårsforsetter har dere, og hva ser dere fram til i året som kommer?

Print Friendly, PDF & Email
3 comments
 1. Kralheinz

  Jeg gleder meg til fortsettelsen. I antall blekkflasker ligger du foran meg Anders mens jeg leder i antallet penner (107). Blir spennende å se de kommende omtalene.

 2. Karlheinz

  Mine forsetter er nok ganske lik dine. Nå skal det bli færre penn i fremtiden, men de jeg kommer til å kjøpe vil nok være litt særegen. Har nå 107 totalt, men det er bare noen få av dem jeg bruker til daglig. I antall penflasker derimot så leder du Anders.

  1. Anders Kristiansen

   Er ikke alle pennene/blekkene mine som blir brukt noe særlig heller, men det kommer og går litt i bølger, kjenner jeg. Plutselig får jeg veldig lyst til å fylle en penn som jeg ikke har brukt på veldig lenge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.